Valitse sivu

Kukkaruukkuja ja kauneutta, eli inspiraatiota ruukkuistutuksiin

Kukkaruukkuja ja kauneutta, eli inspiraatiota ruukkuistutuksiin

Viime postauksessa vierailin Viherpeukaloiden puutarhamyymälässä Valkealassa. Kukka- ja väriloiston lisäksi myymälässä on myös todella kattava valikoima ruukkuja. On pientä ja suurta, kevyttä ja painavaa, hillittyä ja räiskyvää. Eli kukkaruukkuja ihan joka makuun.

Me suomalaiset olemme hieman arkoja käyttämään värillisiä ruukkuja. Luotamme luonnollisiin sävyihin ja materiaaleihin: punottuihin koreihin, punasaveen ja harmaisiin tai ruskeisiin ruukkuihin. Rauhallinen väritys antaakin kasville mahdollisuuden nousta päätähdeksi. Mutta värilliset ruukut ovat usein jo itsessään katseenvangitsijoita. Kaunis ruukku saa näkyä ja parhaimmillaan ruukku ja kasvi muodostavat toisiaan täydentävän kokonaisuuden.

värillinen-ruukku
kesäkukkaistutus-värillinen-ruukku

Reissun päällä kiertelen aina kaupunkien puistoja, sillä niistä saa valtavasti ideoita ja inspiraatiota erilaisiin istutuksiin. Myös puutarhamyymälät ja kukkakaupat tarjoavat loputtomasti vinkkejä kasvien sommitteluun. Nyt on erityisen trendikästä yhdistellä ennakkoluulottomasti hyöty- ja koristekasveja. Ruukkuistutuksissa on helppoa leikitellä väreillä ja muodoilla. Suureen ruukkuun saadaan korkeutta esimerkiksi koristeheinillä tai vaikka rungollisella herukalla. Mukaan yhdistellään yrttejä, lisätään mielenkiintoisia lehtikasveja sekä kauniita kukkia. Istutuksissa voi hyödyntää niin sesonkikasveja kuin perennojakin. Kesän aikana istutuksesta kasvaa runsas ja rento.

rento-ruukkuistutus

Tärkeintä on tietenkin miettiä, mistä juuri itse pitää. Ovenpielen kukkaruukkuun ei ole pakko istuttaa punaista pelargoniaa ja sinistä lobeliaa vain siksi, että lapsuudenkodissa tehtiin aina niin. Ruukkuistutukset vaativat hoitoa kesän aikana, joten valitse omaa silmääsi ja mieltäsi palkitsevia kasveja. Sujauta joukkoon amppelimansikka, niin pääset samalla nauttimaan sadosta.

värikäs-ruukkuistutus

Kevään ja alkukesän juhlissa puutarha saattaa vielä säästellä loistoaan. Näyttävät ruukkuistutukset ovatkin helppo keino tuoda runsautta ja väriä juhlaan.

värikäs-ruukkuistutus

Nyt on hyvä aika miettiä tulevan kauden kesäkukkaistutuksia. Kukkaruukkuja, kasvivalintoja, värejä ja muotoja. Mitä aikaisemmin on liikenteessä puutarhamyymälöissä, sen monipuolisempi valikoima on tarjolla.

Tietoa kirjoittajasta

Marian hyötytarhassa

Marian hyötytarhassa kokeillaan, kokataan ja kuvataan. Viherpeukaloiden blogin vieraskynäilija on innokas kotipuutarhuri, joka haluaa ruokkia perheensä luomusti ja opettaa lapsilleen kasvun ihmeitä. Rakkaan harrastuksen äärellä ollaan pilke silmäkulmassa ja opitaan usein kantapään kautta. Maria kirjoittaa arjen iloista myös Kanelia ja kardemummaa –blogiin.

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This