Valitse sivu

Koristeheinät ilahduttavat pitkään

Koristeheinät ilahduttavat pitkään

Koristeheinät ilahduttavat koko puutarhakauden. Ne ovat erityisen näyttäviä syksyllä, kun muut kasvit alkavat jo lakastua. Sekä yksi- että monivuotiset koristeheinät sopivat istutettavaksi puutarhaan, mutta ne ovat loistavia ja helppohoitoisia kasveja myös erilaisissa ruukkuistutuksissa.

heinät-puutarhassa
Koristeheinät tuovat kepeyttä puutarhaan ja ruukkuistutuksiin.

Heinät liikkuvat kauniisti tuulenvireessä ja tuovat kukkaistutuksiin niittymäistä kepeyttä. Koristeheinät toimivat hienosti myös yksinään, ilman kukkivia kavereita. Koristeheinien muodot, värit ja korkeudet tarjoavat rajattoman määrän kauniita yhdistelmiä. Oman lisänsä tuovat valitut ruukut: suositko graafisia muotoja, värejä ja materiaaleja, vai haluatko rakentaa pehmeämmän ilmeen? On tyylisi sitten moderni, boho tai romanttinen, heinät sopivat kaikkeen!

Istutin koristeheinät kesällä ruukkuihin, tavalliseen puutarhamultaan. Kastelin kun muistin ja lannoitin silloin tällöin kasteluveteen lisättävällä lannoitteella. Elokuu oli näillä kulmilla erityisen kuiva ja paahteinen, ja ruukut olivat silloin todella vähällä hoidolla. Heinäruukut ovat jaksaneet kukoistaa siitäkin huolimatta. Ne ovat myös kestäneet jo muutamat yöpakkaset ilman vaurioita.

Vasemmalla arabiansulkahirssi ’Fireworks’, keskellä käärmeenparta ’Niger’ ja oikealla ruokobambu ’Fargesia rufa’.

Kokosin heinäruukut etupihan pienelle terassille. Tykkään terassin viidakkomaisesta tunnelmasta, joten ruukut on tarkoituksella aseteltu lähekkäin. Heinäruukut antavat runsautta ja väriä vielä pitkään puutarhan muun kukkaloiston pikku hiljaa lakastuessa.

arabiansulkahirssi
Koristeheiniä voi hyödyntää myös kukkakimppuihin ja kransseihin.

Siirrän yksivuotiset koristeheinät myöhemmin lasitetun terassin suojiin. Ne saavat kuivua sinne kaikessa rauhassa, sillä talven tullen myös kuivuneet koristeheinät ovat mielestäni valtavan kauniita. Heinät sopivat hienosti myös kukkakimppuihin sekä rentoihin kransseihin.

hirssi-frosted-explosion
Valmiiden taimien lisäksi koristeheiniä voi kasvattaa myös siemenestä. Hirssi ’Frosted Explosion’ tekee hauskat töyhtöt.

Monivuotiset koristeheinät kannattaa istuttaa ruukuista puutarhaan, hyvällä tuurilla ne ponkaisevat uuteen kasvuun seuraavana vuonna. Älä leikkaa versoja, sillä heinät talvehtivat paremmin, kun parturoit ne vasta keväällä. Lisäksi saat nauttia hauskoista talventörröttäjistä.

koristeheinät
Koristeheinistä on iloa pitkälle syksyyn.

Nyt nautiskelen heinäloistosta ja syksyn satunnaisista auringonsäteistä. Molemmat ilahduttavat terassilla, jonne on mukava parkkeerata kahvikupposen kera.

Tietoa kirjoittajasta

Marian hyötytarhassa

Marian hyötytarhassa kokeillaan, kokataan ja kuvataan. Viherpeukaloiden blogin vieraskynäilija on innokas kotipuutarhuri, joka haluaa ruokkia perheensä luomusti ja opettaa lapsilleen kasvun ihmeitä. Rakkaan harrastuksen äärellä ollaan pilke silmäkulmassa ja opitaan usein kantapään kautta. Maria kirjoittaa arjen iloista myös Kanelia ja kardemummaa –blogiin.

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This