Valitse sivu

Kilpipiilea – pistokaspuuhissa

Kilpipiilea – pistokaspuuhissa

Maaliskuu on mitä mainiointa aikaa puuhastella viherkasvien parissa. Kilpipiilea on loistava valinta laiskalle viherpeukalolle, sillä se tulee toimeen vähällä hoidolla ja tekee siitä huolimatta uusia sivuversoja innokkaasti.

Kilpipiilea viihtyy parhaiten suht valoisassa paikassa, ei kuitenkaan suorassa paahteessa. Multa saa kuivahtaa kastelukertojen välillä.

viherkasvi-kilpipiilea

Kilpipiilea tekee pistokasryppäitä emokasvin juurelle, usein lähelle ruukun reunoja. Pistokasta ruukusta kaivaessa on tärkeää saada mahdollisimman paljon juurta mukaan. Tämä takaa kasvipienokaisen paremman juurtumisen ja kasvuunlähdön.

kilpipiilean-pistokas

Kilpipiilean versot voi toki jättää emokasvin kanssa samaan ruukkuun, jolloin saa tuuheamman ruukkuistutuksen. Siirtämällä juuriversot omiin ruukkuihin saa monta uutta pikkuruista viherkasvia.

kilpipiilean pieniä pistokkaita

Käytin kilpipiilean pistokkaille kosteaa kukkamultaa. Eli ruukku lähes täyteen mullalla, sitten keskelle kuoppa sormilla, pistokas varovasti kuoppaan ja mullan lisäys sekä kevyt tiivistys, jotta pistokas varmasti pysyy pystyssä ja saa kunnon multakosketuksen.

viherkasvien kevätpuuhia

Minusta tämä pyöreälehtinen viherkasvi on varsin sympaattinen. Helppohoitoisuus on aina iso plussa. Jos kasvi on talven jäljiltä vähän nuutuneen näköinen, pieni muutto toiseen kasvupaikaan voi tehdä hyvää. Tosin itse olen sitä mieltä, että tämä elää lähes pyhällä hengellä. Aivan täydellinen huonekasvi siis!

Tietoa kirjoittajasta

Marian hyötytarhassa

Marian hyötytarhassa kokeillaan, kokataan ja kuvataan. Viherpeukaloiden blogin vieraskynäilija on innokas kotipuutarhuri, joka haluaa ruokkia perheensä luomusti ja opettaa lapsilleen kasvun ihmeitä. Rakkaan harrastuksen äärellä ollaan pilke silmäkulmassa ja opitaan usein kantapään kautta. Maria kirjoittaa arjen iloista myös Kanelia ja kardemummaa –blogiin.

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This