Valitse sivu

Ripaus joulua kasvihuoneessa

Ripaus joulua kasvihuoneessa

Nyt kun halloween ja pyhäinmiestenpäivä on ohitettu, voi pikku hiljaa siirtää katseita kohti joulua. Joulu hiipii meillä ensin kasvihuoneeseen ja terassille, ja vasta sitten sisätiloihin. Ripaus joulua kasvihuoneessa piristää marraskuun päiviä ja saa sormet syyhyämään havutöiden pariin.

kasvihuone-marraskuu

Liian aikaisen jouluähkyn välttämiseksi lisäilen joulua pienin ripauksin. Ensin muutama mökin metsästä löytynyt pikkukuusi pääsee koristamaan vanhoja sinkkiämpäreitä. Täytän ämpärit lekasoralla ja törkkään kuuset siihen. Hyvin ovat pysyneet pystyssä.

joulua kasvihuoneessa

Osa puutarhakalusteista kannettiin kasvihuoneeseen syyssiivouksen yhteydessä. Ei varsinaisesti säilytykseen, vaan jatkamaan kasvihuoneen kautta talven tuloa odotellessa. Pöydälle päätyi callunoita, käpyjä ja ’Kadetti’ purppuraomenapuun punaposkisia pikkuomenoita.

kasvihuone-joulunodotus

Jo ihan pienillä elementeillä saa kivasti joulufiilistä. Teen havutyöt yleensä kasvihuoneessa ja istuttelen siellä myös jouluiset asetelmat. On mukavaa puuhailla ispiroivassa ympäristössä, tuulelta ja tuiskulta suojassa. Ja jos sormia meinaa paleltaa, niin glögiä kuppiin ja hommat hoituvat!

kasvihuone-havutyöt

Penkki ja tuolit saavat päälleen taljoja ja vilttejä. Välillä on hyvä istahtaa hetkeksi kasvihuoneen rauhaan, ihastella marraskuun harvinaista valoilmiötä tai nauttia talveen hiljentyvästä puutarhasta. Illan tullen kasvihuone valaistaan kynttilöin ja joulu-, eikun siis tunnelmavaloin.

kasvihuone-talvi

Omasta mielestäni marraskuu on ihan parasta joulufiilistelyaikaa, vaikka lumeton ja pimeä keli ei tunnu kovin jouluiselta. Mutta juuri nyt on aikaa suunnitella ja tunnelmoida, ennen kuin joulukiireet ja -juhlat täyttävät kalenterin.

kasvihuone-joulu

Mukavaa marraskuuta, joulufiilistelyä ja rauhoittuvaa puutarhakautta!

 

Tietoa kirjoittajasta

Marian hyötytarhassa

Marian hyötytarhassa kokeillaan, kokataan ja kuvataan. Viherpeukaloiden blogin vieraskynäilija on innokas kotipuutarhuri, joka haluaa ruokkia perheensä luomusti ja opettaa lapsilleen kasvun ihmeitä. Rakkaan harrastuksen äärellä ollaan pilke silmäkulmassa ja opitaan usein kantapään kautta. Maria kirjoittaa arjen iloista myös Kanelia ja kardemummaa –blogiin.

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This