Valitse sivu

Kevätkaipuuta ja talventörröttäjiä

Kevätkaipuuta ja talventörröttäjiä

Hiihtolomakelit ovat tänä vuonna muistuttaneet enemmän maaliskuun kevätpäiviä kuin sydäntalvea. Se tietenkin on saanut puutarhurin pulssin kohoamaan ja aiheuttanut aivan mahdotonta kevätkaipuuta. Tässä vaiheessa ei olisi enää ollenkaan valmis vastaanottamaan pakkaspäiviä tai uutta lunta. Olkoon miten vaan vanhan surmaa.

talventörröttäjä-punahattu

Lumipenkkojen madaltuessa esiin on taas tullut syksyllä puutarhaan jätettyjä talventörröttäjiä. Talventörröttäjät ovat ruohovartisia kasveja, joista jää talveksi varsi pystyyn. Sen lisäksi, että talventörröttäjät kaunistavat muuten karua talvipuutarhaa, niin niiden siemenet ovat tärkeää ravintoa monille pikkulinnuille.

talventörröttäjä-varjolilja

Kaunophunahatut ovat sitkeitä selviytyviä. Niiden piikikäs kukkapohjus on veikeä pallero valkoisena hohtavaa hankea vasten. Oma lempparini on ehdottomasti varjolilja, sillä sen avautuneet siemenkodat loistavat upeasti kevätauringossa. Kuin pienet kiinalaiset lyhdyt.

talvipuutarha

Vaikka hanki on laskenut jo ihan silmissä, on lunta näillä main vielä aivan riittämiin. Olen hieman kateellisena seurannut ihmisten Facebook- ja Instagram-päivityksiä maasta pilkottavista piipoista ja lumikelloista. Näin keväällä Suomi tuntuu olevan valtavan iso ja säävaihtelut sen mukaiset. Toisten talsiessa vielä hangessa etelämmässä iloitaan jo puutarhan pälvipaikoista.

kevätkaipuuta

Minä iloitsen, kun kasvihuoneen ovi taas aukeaa ja lasiansari on muutenkin tullut esiin kinosten keskeltä. Kyllä se kevät vielä saapuu joka niemeen ja notkelmaan. Edessä on ihan parhaat ajat!

Tietoa kirjoittajasta

Marian hyötytarhassa

Marian hyötytarhassa kokeillaan, kokataan ja kuvataan. Viherpeukaloiden blogin vieraskynäilija on innokas kotipuutarhuri, joka haluaa ruokkia perheensä luomusti ja opettaa lapsilleen kasvun ihmeitä. Rakkaan harrastuksen äärellä ollaan pilke silmäkulmassa ja opitaan usein kantapään kautta. Maria kirjoittaa arjen iloista myös Kanelia ja kardemummaa –blogiin.

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This