Valitse sivu

Tulppaanit – värikkäät katseenvangitsijat

Tulppaanit – värikkäät katseenvangitsijat

Syksyllä istutetaan kevään upea kukkaloisto! Sipulikukilla saamme pidennettyä lyhyttä kasvu- ja kukintakauttamme. Näyttävät tulppaanit, värikkäät katseenvangitsijat, puhkeavat kukkaan keväällä, kun perennat vasta heräilevät ja puiden sekä pensaiden silmut vasta aavistelevat avautumista. Tulppaanit herättävät puutarhan kevääseen ja ilahduttavat väriloistollaan!

Syksyllä istutetut sipulikukat ilahduttavat väriloistollaan keväällä!

Tulppaaneita löytyy moneen makuun. Kerratut tulppaanit loistavat muhkealla ja pionimaisella kukinnallaan, kestävät ja matalakasvuiset villitulppaanit kukkivat väsymättä keväästä toiseen ja suurikukkaiset darwintulppaanit ovat todella näyttävä näky puutarhassa.

Kerrattujen tulppaanien muhkea ja pionimainen kukinta on hurmaavan kaunis.

Liljatulppaanien kauniinmuotoiset kukat säväyttävät tyylikkyydellään ja ripsureunatulppaanien kukinta on ihastuttavan koristeellinen. Eksoottisilla papukaijatulppaaneilla on erityisen viehättävä kukinta – suuret, sulkamaiset kukat kääntävät katseet!

Koristeellisten, pitkään kukkivien ripsureunatulppaanien terälehdet ovat nimensä mukaisesti hiusmaisesti rispaantuneet.

Tulppaaneilla voit koristella esimerkiksi perennapenkit, puiden ja pensaiden alustat sekä kivikko- ja metsäpuutarhat. Istuta omiin ryhmiinsä tai yhdistele muiden syyssipuleiden kanssa. Syksyllä istutetaan kevään kukkaloisto – tulppaanit, puutarhan värikkäät katseenvangitsijat, ilahduttavat keväisessä puutarhassa!

Yhdistele tulppaaneita esimerkiksi hyasinttien ja helmililjojen kanssa – upea yhdistelmä!

Miten ja milloin istutan tulppaanin sipulit?

Tulppaaninsipulit istutetaan maahan syksyllä, kun maan lämpötila on laskenut pysyvästi alle 10 asteen. Tällöin ne ehtivät juurtua hyvin ennen maan routaantumista. Jos istutus jää myöhäiseen ajankohtaan, maa voidaan peittää lehti- tai havukatteella, jolloin se pysyy sulana mahdollisimman pitkään. Sipuleita ei kannata istuttaa liian aikaisin, sillä silloin ne saattavat ehtiä tehdä versoja maan pinnalle ja paleltuvat melko varmasti.

PS. Mikäli et voi istuttaa sipuleita heti, voit säilyttää niitä viileässä ja kuivassa paikassa istutukseen asti.

Tietoa kirjoittajasta

Viherpeukalot

Esittelemme blogissamme uusia tuttavuuksia ja vanhoja hyväksi koettuja lajeja. Annamme myös puutarhavinkkejä, joiden toivomme auttavan sinua puutarhan suunnittelussa ja toteutuksessa.

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This