Valitse sivu

Kevät saapui – puutarhamyymälä on auki!

Kevät saapui – puutarhamyymälä on auki!

Kevään tietää virallisesti koittaneen, kun puutarhamyymälät avaavat jälleen ovensa. Viherpeukaloiden puutarhamyymälä Valkealassa avautui viime viikolla ja palvelee nyt viikon jokaisena päivänä.

lemmikki-kukka

Myymälän ulkopuolella näyttää vielä suhteellisen rauhalliselta ja uinuvalta, mutta sisäpuolella on jo täysi tohina päällä. Auringon lämmittämissä kasvihuoneissa tuntuu jo aivan kesältä!

orvokit-roosa-violetti

Ensimmäiseksi huomio kiinnittyy orvokkipöydistä leijailevaan huumaavaan tuoksuun. Pidän kovasti näistä hennon violetin ja roosan sävyistä. Aikaisin keväällä kukkiva näsiä toistaa samaa vaaleanviolettia värimaailmaa.

näsiä

Pääsiäisen kynnyksellä myös keltaisen ja oranssit sävyt tuntuivat varsin luontevilta. Melkein jo ostin rungollisen kevätvihman kaunistamaan lasitettua terassia. Sen verran tämä jäi kutkuttamaan, että taidan käydä nappaamassa kasvin mukaani. Olen jo pidempään etsinyt ruukussa kasvavaa mimosaa, mutta kevätvihma toimisi loistavana korvikkeena.

kevävihma

Liekö syynä kevätherkistyminen vai mikä, mutta jopa tulilatva näytti houkuttelevalta. En ole ollut tulilatvan suurin ystävä, mutta jokin siinä ja erityisesti juuri tässä lohenpunaiseen taittavassa sävyssä kiehtoi.

tulilatva-lohenvärinen

Ruukkuneilikat ovat kesäkukkien klassikoita, niistäkin tulee aivan ihana tuoksu! Sävyjä löytyy moneen makuun aina laventelista keltaiseen ja punaisesta valkoiseen.

ruukkuneilikka

Minun oli pakko palata kotiin mittailemaan lumen alta paljastuvia penkkejä, sillä haavelistallani olevat keltakukkainen jalosyreeni ’Primrose’ ja riippajapaninlehtikuusi olisivat nyt tarjolla myymälässä. Ostoslista alkaa olla uhkaavan pitkä jo ensimmäisen myymälävisiitin jälkeen…

keltainen-jalosyreeni
riippajapaninlehtikuusi

Puutarhamyymälän valikoima päivittyy tiuhaa tahtia ja laajenee perennojen ja hyötykasvien myötä. Saatavilla on jo siemenperunoita ja istukassipuleita sekä tietenkin monipuolinen siemenvalikoima.

istukassipulit-siemenperunat
laaja-siemenvalikoima

Lopuksi vielä uusia ruukkuja matkaan, niin täällä ollaan niin valmiina kesään!

erilaisia-ruukkuja

Myymälässä on mukavia puutarhatapahtumia pitkin toukokuuta, kuten esimerkiksi Kesäkauden avajaiset 4.5.2019 sekä Puutarhapäivät 18.5.2019. Nämä kannattaa laittaa jo korvan taa!

Ihanan aurinkoisia kevätpäiviä!

Tietoa kirjoittajasta

Marian hyötytarhassa

Marian hyötytarhassa kokeillaan, kokataan ja kuvataan. Viherpeukaloiden blogin vieraskynäilija on innokas kotipuutarhuri, joka haluaa ruokkia perheensä luomusti ja opettaa lapsilleen kasvun ihmeitä. Rakkaan harrastuksen äärellä ollaan pilke silmäkulmassa ja opitaan usein kantapään kautta. Maria kirjoittaa arjen iloista myös Kanelia ja kardemummaa –blogiin.

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This