Valitse sivu

Kevään keltaista – tetenarsissit

Kevään keltaista – tetenarsissit

Tetenarsissit ovat täydellisiä kevätkukkia, sillä ne kestävät kylmää ja tuovat ihanasti väriä pääsiäisen odotteluun. Ne sulostuttavat ulkoruukuissa sellaisenaan tai yhdistettynä erilaisiin istutuksiin.

tetenarsissit

Keltainen tetenarsissi ja sininen helmililja muodostavat raikkaan parin. Molemmat kestävät hyvin kylmää ja molemmat voi istuttaa puutarhaan kukinnan jälkeen, jolloin ne ilahduttavat myös tulevina keväinä. Kumpikin jaksaa kukkia puutarhassa useamman vuoden ilman erityistä hoitoa.

helmililja-tetenarsissi

Terhakka tetenarsissi sopii monenlaiseen ruukkuun modernista romanttiseen tai kierrätyshenkiseen. Helppohoitoista tetenarsissia ei tarvitse kastella joka päivä, mutta kostea istutus kestää paremmin yöpakkasia kuin kuivahtanut multa.

tetenarsissit-sinkkiämpärissä

Sipulikukat uhkuvat elinvoimaa ja ovat kuin pikkuaurinkoja lumen vielä peittäessä maata.

kevään-sipulikukkia-kasvihuoneessa

Edulliset tetenarsissit ilahduttavat myös sisällä, sillä niissä on varsin mieto tuoksu. Tosin lämpimässä kukkavarret venyvät nopeasti pituutta ja kukintakaan ei kestä kovin kauaa.

tetenarsissi-sisällä

Iloa saa pitkitettyä, kun leikkaa venahtaneet kukkavarret vielä maljakkoon kylmään veteen.

tetenarsissi-maljakossa

Kukkaisaa pääsiäisen odottelua!

Tietoa kirjoittajasta

Marian hyötytarhassa

Marian hyötytarhassa kokeillaan, kokataan ja kuvataan. Viherpeukaloiden blogin vieraskynäilija on innokas kotipuutarhuri, joka haluaa ruokkia perheensä luomusti ja opettaa lapsilleen kasvun ihmeitä. Rakkaan harrastuksen äärellä ollaan pilke silmäkulmassa ja opitaan usein kantapään kautta. Maria kirjoittaa arjen iloista myös Kanelia ja kardemummaa –blogiin.

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This