Valitse sivu

Amaryllikset ehtivät kukkaan!

Amaryllikset ehtivät kukkaan!

Istutin amarylliksen sipulit marraskuun alkupuolella, postaus istuttamisesta löytyy täältä. Pikkuisen kyllä epäilytti (sekä minua että muutamaa lukijaani) ehtivätkö amaryllikset kukkaan jouluksi. 

punainen-amaryllis-red-lion-nuppu

Joulunpunainen ’Red Lion’ amaryllis pääsi perinteisesti multaan. Sen sipuli oli iso ja muhkea, ja kukka lähti nopeasti työntämään terhakkaa kukkavanaa. Kerrattu amaryllis ’Alfresco’ oli sipuliltaan pienempi ja muutenkin kovin rauhallinen liikkeissään. Olin istuttanut sen modernisti lasimaljaan ilman multaa. Ehdin jo manata valintaani, kunnes kohtuupitkän miettimisajan jälkeen ’Afresco’ lähti hurjaan kiriin ja alkoikin yllätyksekseni kukkia ensimmäisenä.

amaryllis-punainen-valkoinen

Se teki, ei vain yhden tai kaksi, vaan neljä (4!) kukkavanaa. Ja lupaustensa mukaisesti kukat ovat todella näyttävät!

amaryllis-kerrattu

Nyt kun jouluaattoon on alle viikko, molemmat amarylliksista ovat kauniissa kukassa. Nuppujakin on vielä mukavasti jäljellä. Ainoaksi ongelmaksi on muodostunut nelivanaisen (en vieläkään meinaa uskoa tätä!) amarylliksen paino. Vaikka se on raskaassa lasimaljassa, joka on täytetty pienillä koristekivillä, niin pelkään amarylliksen kellahtavan nurin. Taidan leikata pari varsista maljakkoon, sillä amaryllis on varsin näyttävä kukka myös leikkona. 

amaryllis-alfresco

Upeiden joulukukkien myötä kiitän kuluneesta vuodesta ja toivottelen oikein ihanaa joulua. Ensi vuonna taas nähdään!

Tietoa kirjoittajasta

Marian hyötytarhassa

Marian hyötytarhassa kokeillaan, kokataan ja kuvataan. Viherpeukaloiden blogin vieraskynäilija on innokas kotipuutarhuri, joka haluaa ruokkia perheensä luomusti ja opettaa lapsilleen kasvun ihmeitä. Rakkaan harrastuksen äärellä ollaan pilke silmäkulmassa ja opitaan usein kantapään kautta. Maria kirjoittaa arjen iloista myös Kanelia ja kardemummaa –blogiin.

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This