Valitse sivu

Puutarhaunelmia eli nokka kohti kevättä

Puutarhaunelmia eli nokka kohti kevättä

Paksun lumikerroksen peittäessä puutarhaa ja pakkasen paukkuessa nurkissa on mukava suunnitella tulevaa puutarhakautta. Puntaroin viime kesän suosikkeja ja selailin samalla Viherpeukaloiden valikoimaa. Ostoslista alkaa ollu jo kohtuupitkä, sillä pitäähän sitä puutarhaunelmia olla!

puutarhaunelmia

Yksi perennasuosikkejani on herkkä ja hento isotähtiputki. Se on helppohoitoinen ja tavattoman kaunis kukka myös leikkona.

isotähtiputki

Itseltäni tätä löytyy enimmäkseen punaisen sävyissä, joten niiden kaveriksi on hankittava valkoisena hohtava ’Snow Star’.

valkoinen-isotähtiputki
Isotähtiputki Snow Star / Viherpeukalot

Suosikkiperennojani ovat myös ovat kaunopunahatut. Ne ovat näyttäviä perhoskasveja, jotka eivät vaadi tuentaa ja sopivat monenlaisen kasvin kaveriksi.

kaunopunahattu

En ole keltaisen värin ylin ystävä, mutta elokuuhun kypsät sävyt kyllä kuuluvat. Siksi aionkin kokeilla kirkkaankeltaista ja matalakasvuista ’Lemon Drop’ kaunopunahattua.

keltainen-kaunopunahattu
Kaunopunahattu ’Lemon Drop’ / Viherpeukalot

Kesähuoneen edustalla on pari vuotta vanha ’Limelight’-hortensia.

syyshortensia-limelight

Sen kaveriksi sopisi loistavasti Japaninhortensia ’Little Fraise’. Se on pienikasvuinen ja kaunis syyshortensia, joka tekee todella näyttävän kukinnon.

pieni-hortensia
Japaninhortensia ’Little Fraise’ / Viherpeukalot

Orvokit kuuluvat alkukesään, mutta oikeanlaisella hoidolla niiden kukinnasta saa nauttia koko kesän. Orvokkiamppeli ’Violet Wing’ kukkii runsaasti keväästä pakkasiin saakka. Ja mikä parasta, tämän amppelin kukkia ei tarvitse nyppiä. Amppeliorvokilla on runsas kasvutapa ja lamoavat versot. Herkän hienostunut ja rento samaan aikaan. Listalle siis tämäkin!

orvokkiamppeli
Orvokkiamppeli Violet Wing / Viherpeukalot

Rakastan kaikenlaisia ruukkukasvatuskokeiluja, olivat ne sitten kukkia, hyötykasveja tai pikkupuita. Esimerkiksi satoisa kalamondiini viihtyy kesät ulkona ja talvet sisällä.

kalamondiini-ruukussa

Ruukkupuutarhaan sopiva pikkusyreeni ’Flowerfesta Pink’ sai sydämeni heittämään ylimääräisen kärrynpyörän innostuksesta. Sen kasvutavan sanotaan olevan tiivis ja pyöreä ja pikkusyreeni kukkii hempein pinkein kukin kesäkuussa. Tällainen kasvihuoneeseen ja syreenikautta aikaistamaan! Voin jo kuvitella sen huumaavaan tuoksun kasvihuoneeseen astuessani.

syreeni-ruukussa
Pikkusyreeni ’Floweresta Pink’ / Viherpeukalot

Näin tammikuussa on ihanaa uppotua kasvikuviin ja haaveiluun, sillä vielä tässä vaiheessa sekä aikaa että rahaa on tietenkin aivan rajattomasti. Toukokuussa näyttää luultavasti jo ihan erilaiselta, mutta jos edes pari uutta puskaa kesän alkuun ja sitten keskikesään ja vähän jotakin loppukesään ja ja ja…

Mukavaa tammikuun jatkoa ja vehreitä puutarhaunelmia!

Tietoa kirjoittajasta

Marian hyötytarhassa

Marian hyötytarhassa kokeillaan, kokataan ja kuvataan. Viherpeukaloiden blogin vieraskynäilija on innokas kotipuutarhuri, joka haluaa ruokkia perheensä luomusti ja opettaa lapsilleen kasvun ihmeitä. Rakkaan harrastuksen äärellä ollaan pilke silmäkulmassa ja opitaan usein kantapään kautta. Maria kirjoittaa arjen iloista myös Kanelia ja kardemummaa –blogiin.

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This