Valitse sivu

Tulppaanitykitystä – inspiraatiota maailmalta

Tulppaanitykitystä – inspiraatiota maailmalta

Viime postauksessa aloiteltiin kevään kukkaloiston luominen narsissien parissa. Tulppaanit ehtii istuttaa hieman narsisseja myöhemmin, joten nyt otetaan postauksen verran kunnon tulppaanitykitystä! Usein sitä huomaa jumittavansa samaan värimaailmaan vuodesta toiseen. Nämä kuvat ovat Yhdysvaltojen itärannikon keväästä. Ihailin siellä erityisesti rohkeaa ja runsasta värien käyttöä. Ehkä näistä tarttuu inspiraatiota sinunkin matkaasi!

tulppaanitykitystä

Yllävät väriyhdistelmät kuulostivat paperilla vähän hurjalta, mutta paikan päällä nähtynä edessä avautuikin elämäniloinen ja värikäs kevätpuutarha. Ei sekava, eikä edes levoton, vaan mukaansatempaava. Toki olen värien rakastaja muutenkin, kaikkien silmää tämä tuskin miellyttää. Mutta mukaan voi aina napata parhaat palat.

väri-iloa-tulppaanit

Itseäni jäi ehkä eniten kutkuttamaan kevään keltaisen ja voimakkaan violetin yhdistelmä. Se ei ollut ollenkaan tunkkainen, vaikka niin ensin epäilin. Ovathan samat värit tuttu yhdistelmä keväisissä krookusistutuksissa. Mutta tulppaaneissa olen arastellut näiden värien käyttöä yhdessä.

tulppaanit-keltainen-violetti

Punainen ei sekään ole kuulunut suosikkiväreihini puutarhassa, mutta ehkäpä sitäkin on lisättävä keväiseen repertuaariin. Itse olen sitä mieltä, että talven jäljiltä kaikki värit ovat enemmänkin kuin tervetulleita. Nyt kun vielä hetken jaksaa pinnistellä puutarhatöiden ja kukkasipulien parissa, pääsee heti keväällä nauttimaan kättensä jäljistä.

puna-valkoiset-tulppaanit

Nyt siis luomaan tulppaanitykitystä myös omaan puutarhaan! Hyödyksi voi käyttää valmiiksi valikoituja tulppanilajitelmia. Esimerkiksi Viherpeukaloiden valikoimasta löytyvä ”Värien ilo” -sekoitus näyttää aika herkulta!

tulppaanitykitystä

Vinkkejä syyssipulien istutukseen voit lukea muun muassa tästä aikaisemmin kirjoittamastani postauksesta: Syyssipulien istutus – kukkaloistoa kevääseen.

Tietoa kirjoittajasta

Marian hyötytarhassa

Marian hyötytarhassa kokeillaan, kokataan ja kuvataan. Viherpeukaloiden blogin vieraskynäilija on innokas kotipuutarhuri, joka haluaa ruokkia perheensä luomusti ja opettaa lapsilleen kasvun ihmeitä. Rakkaan harrastuksen äärellä ollaan pilke silmäkulmassa ja opitaan usein kantapään kautta. Maria kirjoittaa arjen iloista myös Kanelia ja kardemummaa –blogiin.

1 kommentti

  1. pioni

    Keltainen, oranssi ja valkoinen näyttävät kyllä todella hyvältä yhdessä! Kuten myös tuo puna-valkoinen!

    Vastaa

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This