Valitse sivu

Kevään ensimmäiset ruukkuistutukset

Kevään ensimmäiset ruukkuistutukset

Keväästä ja erityisesti kauniista kevätilloista hullaantuneena oli pakko päästä tekemään kevään ensimmäiset ruukkuistutukset. Ihanaa, kun kevät on vihdoin saapunut myös tänne Kaakkois-Suomeen!

kevätkukkia

Päivät ovat jo olleet suloisen lämpimiä ja keväisiä, mutta yllättävän kovat yöpakkaset ovat vielä kiusanneet. Ja vaikka monet kevään kukkijoista kestävätkin pakkasta, on raskaiden ruukkujen iltakanniskelu rajoittanut suurinta intoa. Mutta lähes naapurissa sijaitsevan Viherpeukaloiden puutarhamyymälän avautumisen myötä mopoa ei jarrutellut enää mikään!

kevään ruukkuistutukset

Ensimmäiseen ruukkuun pääsi herkän kaunis kirjopikarililja, valkoisia perunanarsisseja, oranssia hyasinttia sekä valloittavia orvokkeja. Orvokit ovat siitä ihania, että ne viihtyvät sekä auringossa että varjossa ja kestävät myös kevään pikkupakkasia. Viimeistelin istutuksen heinäsilpulla.

kevään ruukkuistutukset

Toisesta ruukusta tuli kevään keltainen, eli sinne sujahti perinteisiä tetenarsisseja, muhkeita keltaisia hyasintteja sekä valkoisia orvokkeja. Reunalle istutin ihanan vehreän lankaköynnöksen.

Lankaköynnöksestä on sanottava sen verran, että se ei kestä pakkasta. Ollenkaan. Testattu on. Eli jos et enää malta odotella, on pakkasyön uhatessa muistettava peitellä ruukku joko hallaharsolla tai nostettava se sisälle suojaan. Muutenhan tämä on vallan mainio reunuskasvi ruukkuistutuksiin, sillä siitä kasvaa kesän aikana todella näyttävä pehko.

narsissi-orvokki

Kevään sipulikukat voi kukinnan jälkeen istuttaa puutarhan perennapenkkeihin. Sitten vain orvokkien ja lankaköynnöksen kaveriksi uutta kesäkukkaa.

kahvipaikka-puutarhassa

Kuvien ihanat ruukut ovat muuten nekin ostettu Viherpeukaloilta, kylläkin jo joitakin vuosia sitten. Toivottavasti niitä löytyy valikoimasta taas tulevaisuudessa!

Tietoa kirjoittajasta

Marian hyötytarhassa

Marian hyötytarhassa kokeillaan, kokataan ja kuvataan. Viherpeukaloiden blogin vieraskynäilija on innokas kotipuutarhuri, joka haluaa ruokkia perheensä luomusti ja opettaa lapsilleen kasvun ihmeitä. Rakkaan harrastuksen äärellä ollaan pilke silmäkulmassa ja opitaan usein kantapään kautta. Maria kirjoittaa arjen iloista myös Kanelia ja kardemummaa –blogiin.

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This