Valitse sivu

Hurmaava hortensia äidille

Hurmaava hortensia äidille

Jos haluat muistaa äitiä kukkakimppua pitkäikäisemmällä lahjalla, on hortensia hyvä valinta. Jalohortensiat ovat todella näyttäviä ja kukkivat pitkään.

jalohortensia

Jalohortensiat sopivat yhtä hyvin parvekkeelle, puutarhaan kuin sisätiloihinkin, sillä kokoja löytyy useita. On pientä, isoa ja amppelia. Värit vaihtelevat valkoisesta punaisen eri sävyihin sekä siniviolettiin. Saatavilla on myös kaksivärisiä jalohortensioita.

Kukat ovat muhkeat, sillä se muodostaa pallomaisia kukkaryppäitä. Yksittäinen kukka voi kukkia viikkoja. Hyvällä hoidolla jalohortensian kukinnasta saa nauttia loppukeväästä pitkälle syksyyn.

hortensia_amppeli

Jalohortensia viihtyvät parhaiten puolivarjossa. Ne pitävät tasaisesta kosteudesta, eli multaa ei saa päästää kokonaan kuivumaan. Toisaalta se ei myöskään siedä juuristolla seisovaa vettä. Hellepäivinä hortensian kastelun kanssa saa olla tarkkana, sillä se nuupahtaa herkästi liian kuumassa ja kuivassa kasvupaikassa.

Jalohortensia on arka hallalle, joten kylmän kelin uhatessa kasvi on parasta nostaa suojaan sisätiloihin. Jos tämä ei onnistu, peitä kukka useammalla kerroksella hallaharsoa.

hortensia_äitienpäivä

Jalohortensia on suhteellisen helppo talvettaa, eli siitä voi riittää iloa vuosiksi. Paras talvehtimispaikka olisi viileä varasto, jonka lämpötila olisi noin 10 astetta. Kun hortensia alkaa muodostaa uusia silmuja, kasvi siirretään huoneenlämpöön valoisaan paikkaan. Aloita kastelu varovasti ja lisää pikku hiljaa ravinteiden määrää kevättä kohti mentäessä.

punainen_hortensia

Osa lajikkeista saattaa selvitä talvesta myös maahan istutettuina. Itse olen siirtänyt ruukkuhortensian syksyllä valeistutukseen perunapenkkiin ja suojannut kasvin havuilla. Kevään tullen poistan havut ja siirrän hortensian myöhemmin taas ruukkuun. Kukinta ei ole ollut seuraavana vuonna yhtä näyttävää, mutta olen myös laiska lannoittaja. Ruukkukasvien talvetusta on kuitenkin hauska kokeilla!

pieni hortensia

Oikein ihanaa ja kukkarikasta lähestyvää äitienpäivää!

Tietoa kirjoittajasta

Marian hyötytarhassa

Marian hyötytarhassa kokeillaan, kokataan ja kuvataan. Viherpeukaloiden blogin vieraskynäilija on innokas kotipuutarhuri, joka haluaa ruokkia perheensä luomusti ja opettaa lapsilleen kasvun ihmeitä. Rakkaan harrastuksen äärellä ollaan pilke silmäkulmassa ja opitaan usein kantapään kautta. Maria kirjoittaa arjen iloista myös Kanelia ja kardemummaa –blogiin.

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This