Valitse sivu

Kaunopunahatut ovat komeimpia syyskesän kukkijoita!

Kaunopunahatut ovat komeimpia syyskesän kukkijoita!

Kaunopunahatut (Echinacea purpurea) kuuluvat perennojen parhaimmistoon. Ne ovat monivuotisia, helppohoitoisia ja hurmaavan kaunis kukinta ilahduttaa jopa pakkasiin asti. Kaunopunahatut ovat komeimpia syyskesän kukkijoita sekä myöskin mitä parhaimpia perhoskasveja!

Kaunopunahatut ovat mitä parhaimpia perhoskasveja.

Istuta kaunopunahattuja perennapenkin kaunistukseksi tai omaksi näyttäväksi ryhmäkseen. Kaunopunahatut sopivat loistavasti esimerkiksi syysleimujen kaveriksi! Voit myös siirtää punahattujen upeaa kukkaloistoa sisätiloihin kukkakimpun muodossa, sillä ne ovat myös erinomaisia leikkokukkia.

Istuta eri lajikkeita kukkapenkkiin ja nauti ilahduttavasta väriloistosta.

Nimestään huolimatta kaunopunahattuja löytyy vaaleanpunaisen, valkoisen, keltaisen, limenvihreän sekä punaisen eri sävyissä. Valinnanvaraa siis on! Yhdistelemällä eri lajikkeita ja sävyjä, saat loihdittua upean punahattuparatiisin.

Ihastuttava ’Magnus’ on yksi suosituimmista kaunopunahatuista.

Yksi suosituimmista kaunopunahatuista on ’Magnus’, jonka suuret ja näyttävät, vaaleanpunaiset kukat ihastuttavat erilaisissa perennaryhmissä. Tai piristä istutuksia esimerkiksi trendikkäällä ´Green Twister´ -kaunopunahatulla, jonka päivänkakkaramaiset kukat ovat mielenkiintoiset: terälehtien ulkoreunat ovat limenvihreät ja ne muuttuvat karmiininpunaisiksi mykeröä kohden.

Kaunopunahattu ’Southern Bellen’ upean pinkit ja pallomaiset kukat ovat viehättävä näky.

Kerrattukukkaiset lajikkeet viehättävät kukinnallaan. Esimerkiksi ’Southern Bellen’ kirkkaan pinkit ja pallomaiset kukat ovat pirteä väripilkku loppukesän puutarhassa ja matalahkon Lemon Drop -lajikkeen sitruunankeltaiset kukat ilahduttavat aurinkoisuudellaan.

’Green Twister’ säväyttää kauniilla värityksellään ja on trendikäs lisä muiden perennojen joukkoon.

Kaunopunahatut ovat pysty- ja tukevavartisia, joten ne eivät yleensä vaadi tukemista. Punahatut ovat arkoja talvimärkyydelle, joten ne kannattaa istuttaa hyvin ojitettuun maahan tai esimerkiksi hieman viettävään paikkaan. 

Kaunopunahatut kukkivat hurmaavin mykerökukin loppukesästä syksyyn.

Kaunopunahatut ovat suosituimpia ja komeimpia syyskesän kukkijoita – tee sinäkin oma punahattuparatiisi ja houkuttele perhoset ja muut pörriäiset juhlimaan!

Tietoa kirjoittajasta

Viherpeukalot

Esittelemme blogissamme uusia tuttavuuksia ja vanhoja hyväksi koettuja lajeja. Annamme myös puutarhavinkkejä, joiden toivomme auttavan sinua puutarhan suunnittelussa ja toteutuksessa.

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This