Valitse sivu

Trendikkäät ja hyödylliset huonekasvit

Trendikkäät ja hyödylliset huonekasvit

Vietämme tällä hetkellä paljon aikaa kotona ja se näkyy myös huonekasvien suosion räjähdysmäisenä kasvuna. Trendikkäät ja hyödylliset huonekasvit ovat osa kodin sisustusta ja monen kodista löytyykin tällä hetkellä oikea viherkeidas! Haluamme tehdä kodeistamme entistäkin viihtyisämmät ja ottaa kaiken hyödyn irti kasvien terveysvaikutuksista. Kasvien parissa puuhastelu ja niiden hoitaminen auttaa rentoutumaan, lisää luovuutta, piristää mielialaa ja vähentää stressiä. Kasvit lisäävät viihtyisyyttä sekä kaunistavat ympäristönsä ja terveysvaikutukset näkyvät suoraan sitä kautta.

Trendikkäät ja hyödylliset huonekasvit ovat osa kodin sisustusta.
Trendikkäät ja hyödylliset huonekasvit ovat osa kodin sisustusta.

Huonekasvit ovat todella trendikkäitä sisustuselementtejä, niillä saa lisättyä sisustukseen kodikkuutta ja pehmennettyä kovia linjoja, mutta ne ovat paljon muutakin kuin iloa silmälle. Huonekasvit lisäävät kodin happipitoisuutta, parantavat unenlaatua ja suuri osa huonekasveista myös puhdistaa ja kosteuttaa ilmaa. Raikkaanvihreät lehdet sitovat pölyä ja pienhiukkasia sisäilmasta ja luovuttavat kosteutta parantaen näin hengitysilmaamme – kauneus ja hyöty siis samassa paketissa!

Makuuhuoneeseen sopivat erinomaisesti helppohoitoiset huonekasvit.
Makuuhuoneeseen sopivat erinomaisesti helppohoitoiset huonekasvit.

Huonekasveja kannattaa ripotella kodin jokaiseen huoneeseen ja niitä löytyykin nykyään runsaasti erilaisiin käyttötarkoituksiin ja olosuhteisiin. Makuuhuoneeseen sopivat erinomaisesti helppohoitoiset huonekasvit, kuten kirjorönsylilja tai palmuvehka. Ne viihtyvät hyvin, vaikka makuuhuoneeseen ei pääsisikään paljon valoa. Kodin vaativimmatkaan olosuhteet eivät estä hankkimasta huonekasveja, sillä lajikkeista löytyy monenlaisissa kasvupaikoissa viihtyviä kasveja. Sijoita esimerkiksi hopeaköynnös kosteaan kylpyhuoneeseen, isoanopinkieli paahteiselle ikkunalle tai tuonenkielo kodin varjoisaan nurkkaukseen.

Tummanpuhuva palmuvehka 'Raven' on majesteettinen näky.
Tummanpuhuva palmuvehka ’Raven’ on majesteettinen näky.

Huonekasveissa on vaihtuvia trendejä, kuten muussakin sisustuksessa. Tällä hetkellä leikitellään näyttävillä lehtimuodoilla sekä erilaisilla tumma- ja kirjavalehtisillä lajikkeilla. Esimerkiksi ihastuttavan ’Marble Queen’ -kultaköynnöksen sydämenmuotoiset vihreät lehdet ovat valkoisella marmoroidut, koristeellisen sädemuorin lehdillä on vesimelonin kuorta muistuttava kuviointi ja viininpunaiset lehtiruodit. ’Spider’s Web’ -huonearalian ainutlaatuinen lehdistö säväyttää näyttävyydellään ja tummanpuhuva palmuvehka ’Raven’ on majesteettinen näky! Huonekasveista löytyy erilaisten viherkasvien lisäksi myös upeita, kukkivia ihanuuksia sekä mielenkiintoisia erikoisuuksia.

Leikittele erilaisilla lehtimuodoilla ja luo tunnelmaa näyttävillä ruukuilla.

Hyvinvoivat huonekasvit tarvitsevat valoa ja ravinteita

Oikeanlainen kasvualusta ja riittävät ravinteet auttavat kasvien hyvinvoinnin takaamisessa. Hyvinvoivat huonekasvit tarvitsevat myös valoa ympäri vuoden. Lisävalon tarve on suurimmillaan lokakuusta helmikuulle, joten talvikaudella avuksi kannattaa ottaa kasvivalaisin. Valaisimen avulla kasvit saavat riittävästi ja juuri oikeanlaista valoa. Erilaisilla ruukuilla ja koristekivillä saat luotua yksilöllisen kokonaisuuden omaan kotiisi. Suojaruukkuja vaihtamalla voit myös helposti muuttaa sisustuksen tunnelmaa esimerkiksi vuodenaikojen mukaan.

Kasvien lehdet puhdistetaan pyyhkimällä tai viemällä koko kasvi suihkuun.
Kasvien lehdet puhdistetaan pyyhkimällä tai viemällä koko kasvi suihkuun.

Kevät on loistavaa aikaa myös huoltaa vanhat huonekasvit kuntoon. Kasvien lehdet puhdistetaan pyyhkimällä tai viemällä koko kasvi suihkuun. Muista kuitenkin, että nukkapintaiset kasvit, kuten saintpaulia eivät pidä kosteudesta lehdillä. Multa kannattaa vaihtaa ja tarvittaessa huonekasvin voi istuttaa isompaan ruukkuun. Isoilta huonekasveilta voi vaihtaa vain pintamullan muutaman sentin syvyydeltä. Keväthuollon yhteydessä on myös hyvä käydä kasvi läpi tuholaisten varalta ja siistiä ruskettuneet lehdenkärjet pois saksilla. Näin huonekasvisi ovat valmiita uuteen kasvukauteen!

Huonekasveilla saat luotua viihtyisän keitaan ja pääset nauttimaan kasvien tuomasta mielenrauhasta, kauneudesta sekä stressittömästä puuhastelusta.  Trendikkäät ja hyödylliset huonekasvit herättävät kotisi eloon!

Tietoa kirjoittajasta

Viherpeukalot

Esittelemme blogissamme uusia tuttavuuksia ja vanhoja hyväksi koettuja lajeja. Annamme myös puutarhavinkkejä, joiden toivomme auttavan sinua puutarhan suunnittelussa ja toteutuksessa.

1 kommentti

  1. matchoffice

    Kiitos hyvin kirjoitetusta viestistä ja upeista vinkeistä! 😉

    Vastaa

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This