Valitse sivu

Syysihanuuksia puutarhamyymälässä

Syysihanuuksia puutarhamyymälässä

Syyskuu hellii meitä lempeän leudolla alkusyksyn kelillä. Vielä siis ehtii puuhata puutarhassa vaikka mitä! Viherpeukaloiden puutarhamyymälä Valkealassa on juuri nyt syysihanuuksia pullollaan. Tämä on varsin vaarallinen paikka poiketa, vaikka vain valokuvaamaan. Mukaan tarttuu aina yhtä sun toista pihaan ja kotiin.

syklaamit

Syklaamit ovat herkkiä kaunottaria, jotka tuovat loistetta syksyn ruukkupuutarhaan. Ne viihtyvät parhaiten viileässä sekä suojassa sateelta, esimerkiksi parvekkeella tai terassikatoksen alla.

eri-värisiä-callunoita

Callunat ovat todellisia ikiklassikoita, onhan niitä helposti saatavilla ja ne kestävät pitkään. Valkoiset, vihertävät ja punertavat callunat sopivat monenlaiseen tyyliin ja monenlaisen syyskasvin kaveriksi. Syksyllä istutetut callunat ovat kauniita vielä talvellakin havujen rinnalla. Jos kaipaat räväkämpää väri-ilottelua, callunoita on nykyään saatavilla myös värillisinä.

kultasypressi-wilma

Kultasypressi ’Wilma’ on sekin normaalia värikkäämpi vaihtoehto ruukkuistutuksiin. Rungollinen ja raikas limenvihreä sypressi piristää esimerkiksi ovenpielessä. Wilman neulaset kuulemma tuoksuvat sitruunaiselta niitä koskettaessa. Tätä en tosin huomannut myymälässä testata.

syysihanuuksia

Koristekaaleissa on jotakin ihanan raikasta, aivan kuten kuulaissa syysaamuissa. Tiiviit lehtiruusukkeet ovat varsin koristeelliset. Koristekaalien taustalla on juuri myymälään saapuneita muhkeita calluna-lankaköynnös -amppeleita. Lankaköynnöksen sirot ja pyöreät lehdet sekä riippuva kasvutapa keventävät näyttäviä syysistutuksia.

syysihanuuksia

Jos iänikuiset kanervat ja havunoksat kyllästyttävät, käy varastamassa vinkkejä puutarhamyymälän valmiista syysistutuksista. Tähän aikaan vuodesta voi vielä leikitellä erilaisilla syyskasveilla. Aina parempi, jos saat kasvit suojaan esimerkiksi lasitetulle terassille, siellä niistä riittää iloa vielä pidempään. Muratit, syspressit, koristekaalit, callunat, keijunkukat, korokia eli kummituspuu, koristepaprikat, erilaiset pikkuhavut ja hebet, hopealangat, syyskrysanteemit ja marjakanervat. Vaihtoehtoja ja upeita syysihanuuksia on vaikka kuinka!

syyssipulit

Syyssipuleita on totta kai vielä tarjolla, jatkuuhan niiden istutusaika ainakin täällä etelässä pitkälle lokakuuhun. Syysistuttaja löytää myös perennoja, pensaita ja erilaisia hedelmä- sekä koristepuita. Monet tuotteista ovat jo mukavassa alennuksessa. Ja kun nyt vääjäämättä lähestytään sisäkautta, niin myymälästä löytyy myös kaikkea kivaa kotiin. Lyhtyjä, ruukkuja ja paljon erilaisia viherkasveja. Sekä tietenkin asiaankuuluvat kasviravinteet.

viherkasvit

Viherpeukaloiden puutarhamyymälä on auki lokakuun loppupuolelle, hieman säästä riippuen. Löydät myymälän tarkat aukioloajat sekä osoitteen tästä linkistä. Kannattaa ihmeessä poiketa kauempaakin!

Tietoa kirjoittajasta

Marian hyötytarhassa

Marian hyötytarhassa kokeillaan, kokataan ja kuvataan. Viherpeukaloiden blogin vieraskynäilija on innokas kotipuutarhuri, joka haluaa ruokkia perheensä luomusti ja opettaa lapsilleen kasvun ihmeitä. Rakkaan harrastuksen äärellä ollaan pilke silmäkulmassa ja opitaan usein kantapään kautta. Maria kirjoittaa arjen iloista myös Kanelia ja kardemummaa –blogiin.

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This