Valitse sivu

Suloiset sammalleimut

Suloiset sammalleimut

Sammalleimut ovat monivuotisia koristekasveja, jotka muodostavat nopeasti näyttäviä kukkamattoja puutarhaan.

Sammalleimu viihtyy parhaiten auringossa ja kuivahkolla kasvupaikalla. Se on loistava kasvi kivikkokasviryhmiin, rinteeseen, muurikiven reunalle tai kukkapenkin reunuskasviksi. Sammalleimut leviävät nopeasti mattomaiseksi maanpeittäjäksi maanpintaa myöten kasvavien rönsyjen avulla.

sammalleimu portaiden reunassa

Maanrajassa kasvavaa sammalleimua tulee harvemmin tuoksuteltua, mutta kukat tuoksuvat todella ihastuttavilta. Aurinkoisena kesäiltana mättäät levittävät vienoa tuoksua. Meillä näitä kasvaa muun muassa sisäänkäynnin vieressä pienessä rinteessä. Siitä on ihana kävellä ohi monta kertaa päivässä alkukesästä, jolloin kukinta on kauneimmillaan.

sammaleimut

Sievää sammalleimua löytyy punaisen, violetin ja valkoisen sävyissä. Sammalleimut ilahduttavat runsaalla ja pitkällä kukinnallaan keväällä ja alkukesästä. Pienikukkainen kasvi näyttää parhaalta isoina ryppäinä. Yhdistele värejä tai valitse oma suosikkisi.

sammalleimut

Sammalleimut leviävät kauniisti reunusten päälle ja pehmentävät karuja kivireunoja. Meillä esimerkiksi etupihan asvaltoinnin reunassa oleva reunakivi on saanut sammalleimusta siron kaunistuksen. Leikkelen tätä ronskisti, kun se uhkaa levitä liiaksi ajoväylän puolelle.

sammalleimu

Vähälumisena talvena sammalleimu ruskettuu helposti, jolloin sitä kannattaa suojata havuilla. Kasvia on onneksi helppo jakaa ja se lähtee uuteen kasvuun jo muutamasta hyvinvoivasta versosta.

sammalleimut reunuskasvina

Löydät lisää vinkkejä sammalleimusta ja muista maanpeiteperennoista tästä Viherpeukaloiden artikkelista.

Tietoa kirjoittajasta

Marian hyötytarhassa

Marian hyötytarhassa kokeillaan, kokataan ja kuvataan. Viherpeukaloiden blogin vieraskynäilija on innokas kotipuutarhuri, joka haluaa ruokkia perheensä luomusti ja opettaa lapsilleen kasvun ihmeitä. Rakkaan harrastuksen äärellä ollaan pilke silmäkulmassa ja opitaan usein kantapään kautta. Maria kirjoittaa arjen iloista myös Kanelia ja kardemummaa –blogiin.

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This