Valitse sivu

Uudistunut puutarhamyymälä on auki!

Uudistunut puutarhamyymälä on auki!

Viherpeukaloiden uudistunut puutarhamyymälä on nyt auki. Sinne oli tietenkin suunnattava heti avajaispäivänä, vaikka aikataulu ei oikein olisi antanut myöden. Mutta prioriteetit, niistä on pidettävä kiinni! Varsinkin tällaisessa asiassa.

uudistunut-puutarhamyymälä

Puutarhamyymälän piha on kokenut melkoisen muodonmuutoksen. Odotan jo innolla, millaisia ideoita ja vinkkejä uudet istutusalueet tarjoavat. Siellä näytti jo nyt olevan kivan näköisiä pergolanurkkauksia istuskeluun, vielä kun saisi ulkokahvion samaan syssyyn!

japaninkirsikka-kanzan-kukassa

Kun astui hieman kipakasta kelistä puutarhamyymälän lämpöön, tuntui melkein kuin olisi saapunut etelän aurinkoon. Myymälästä tulvahti vastaan väriä, valoa ja kesän tuoksuja. Osa koristepuista oli jo kukassa, kuten yläkuvan japaninkirsikka ’Kanzan’.

Bamburuukut viheriöivät (tämä meni heti ostoslistalle!) ja ruukkuneilikoiden ihastuttava tuoksu korostui lämpimässä kasvihuoneessa.

bambu-ruukussa

Tekisi mieli sanoa, että reissu puutarhamyymälään on ehkä halvin lomamatka ikinä. Mutta parempi kun en mene puhumaan läpiä päähäni. Olen nimittäin varma, että aviomiehelläni on asiasta täysin erilainen mielipide. Joten sanotaan nyt vaan, että käynti puutarhamyymälässä on kuin pääsisi eksoottiselle minilomalle!

ruukkuneilikka

Näin vapun kynnyksellä sitä tietenkin haluaisi päräyttää istutusruukut täyteen väriä. Esimerkiksi tällaiset jaloleinikit olisivat aivan mahtavia!

värikkäät-jaloleinikit

Mutta koska ainakin täällä kaakon kulmilla pakkasöitä on yhä tiheään, ovat orvokit turvallinen valinta ulkoistutuksiin. Orvokkien värivalikoima on huikea, lisäksi nämä sinnikkäät kaunottaret kestävät pakkasta noin viisi astetta. Orvokit sopivat monenlaiseen tyyliin ja tunnelmaan. Orvokkien avulla on helppo luoda hempeän romanttinen, iloisen värikäs tai moderni ruukkuistutus. Käytä pelkkiä orvokkeja, lisää koristeheiniä tai miksaa yhteen erilaisia kesäkukkia. Orvokki toimii aina!

ruskea-orvokki

Kasvien lisäksi puutarhamyymälästä löytyy tietenkin kaikkea muuta tarpeellista. Siemeniä, ruukkuja, multia, katteita, lannoitteita, kalkkia, tukikeppejä, naruja, kastelukannuja. Ja puutarhatonttuja, tietenkin!

uudistunut-puutarhamyymälä

Nyt vain ostoslistan kanssa myymälään. Tai vielä parempi, keksimään ostotarpeita paikan päälle! Uudistunut puutarhamyymälä on tällä hetkellä avoinna ihan joka päivä. Tarkemmat aukioloajat löydät tästä linkistä.

Tietoa kirjoittajasta

Marian hyötytarhassa

Marian hyötytarhassa kokeillaan, kokataan ja kuvataan. Viherpeukaloiden blogin vieraskynäilija on innokas kotipuutarhuri, joka haluaa ruokkia perheensä luomusti ja opettaa lapsilleen kasvun ihmeitä. Rakkaan harrastuksen äärellä ollaan pilke silmäkulmassa ja opitaan usein kantapään kautta. Maria kirjoittaa arjen iloista myös Kanelia ja kardemummaa –blogiin.

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This