Valitse sivu

Hurmaavat hortensiat ihastuttavat kukinnallaan!

Hurmaavat hortensiat ihastuttavat kukinnallaan!

Suurikukkaiset, näyttävät ja hurmaavat hortensiat (Hydrangea) ihastuttavat upealla loppukesän ja syksyn kukinnallaan. Tiiviskasvuisina ne sopivat koristamaan pientäkin pihaa. Hortensiat ovat komeita yksittäiskasveina, mutta myös loistava lisä pensasryhmiin esimerkiksi alppiruusujen, atsaleoiden sekä erilaisten havujen kumppaniksi. Hortensiat sopivat hyvin myös aidanteisiin.

Hurmaavat hortensiat ihastuttavat kukinnallaan.
Ihastuttavan värinen ja suosittu ’Vanille Fraise’ on yksi upeimmista japaninhortensioista.

Hurmaavat hortensiat ihastuttavat kukinnallaan, mutta myös lumoavat monikäyttöisyydellään, upealla ulkomuodollaan ja herkullisilla sävyillään. Hortensioista löytyy niin köynnöstäviä, matalia kuin suurempiakin lajikkeita. Matalakasvuisempia hortensialajikkeita, kuten suloista japaninhortensia ´Living Little Passionia´ ja pallohortensia ’Pink Annabellea’, voidaan kasvattaa myös ruukussa, jolloin päästään nauttimaan upeasta kukinnasta myös parvekkeella ja terassilla. Hortensioita käytetään paljon myös sisustuksessa, sillä ne ovat upeita katseenvangitsijoita leikkokukkana maljakoissa!

Muhkeakukkainen japaninhortensia ’Living Little Passion’ sopii matalakasvuisena loistavasti myös ruukkuun.

Kasvutavaltaan pyöreät pallohortensiat kääntävät katseet muhkealla syyskesän kukinnallaan, syyshortensian suuret ja valkoiset kukinnot punertuvat viehättävästi kukinnan edetessä ja japaninhortensioiden kartioimaiset ja valtavat kukat loistavat syyspuutarhassa. Syyshortensiaa muistuttava, kaunis ja kiitollinen mustilanhortensia sulostuttaa sirolla ja kevyellä kukinnallaan. Valloittava kuutamohortensia taas on helpoimpia hortensioita ja säilyttää kauniin muotonsa sekä runsaan kukkaloistonsa ilman säännöllistä leikkaamistakin.

Pallohortensia ’Annabelle’ säteilee ilta-auringon loisteessa.

Helppohoitoiset hortensiat ovat puolivarjon ystäviä, mutta viihtyvät myös auringossa, kunhan kastelusta muistaa huolehtia. Hoitotöitäsi voit helpottaa entisestään istuttamalla maanpeitekasveja pensasryhmien yhteyteen, jolloin kosteus pysyy tasaisemmin ja paremmin kasvualustassa – mitä enemmän maanpeitekasveja, sitä vähemmän kitkemistä ja kastelua!

’Limelight’-syreenihortensian kauniin limenvihreät kukinnot muuttuvat syksymmällä muiden hortensioiden tapaan vaaleanpunasävytteisiksi.

Vuosittainen hoitolannoitus kannattaa tehdä havu- ja rodolannoitteella, joka takaa ihanteelliset kasvuolosuhteet happamassa maassa viihtyville hortensioille. Maan happamuus voi myös vaikuttaa kukkien väriin. Useimmat hortensiat myös hyötyvät vuosittaisesta hoitoleikkauksesta, joka saa pensaan kukkimaan runsaasti ja valtavin kukin.

Puutarhan punainen timantti ´Diamant Rouge´ aloittaa kukinnan vaaleana, mutta kukinnan loppua kohden kukinnot muuttuvat tummanpunaisiksi.

Hortensiat luovat ihanan täyteläistä ja valloittavaa tunnelmaa niin puutarhaan, parvekkeelle kuin terassillekin. Lajikkeita on tänä päivänä todella paljon ja niiden joukosta jokainen löytää varmasti tarpeisiinsa sopivan pensaskaunottaren. Hurmaannutaan hortensioista!

Tietoa kirjoittajasta

Viherpeukalot

Esittelemme blogissamme uusia tuttavuuksia ja vanhoja hyväksi koettuja lajeja. Annamme myös puutarhavinkkejä, joiden toivomme auttavan sinua puutarhan suunnittelussa ja toteutuksessa.

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This