Valitse sivu

Valoa ja lisäenergiaa kasveille!

Valoa ja lisäenergiaa kasveille!

Kasvilampulla energiaa ja elinvoimaa!
Valo on kasveille elinehto, sillä ilman sitä ne eivät pysty yhteyttämään eli tuottamaan energiaa kasvua varten. Yhteyttämisen kautta kasvit myös vapauttavat ilmaan happea, mikä taas on elinehto meille ihmisille. Eri kasvit tarvitsevat eri määrän valoa – viidakossa kasvava aluskasvi pärjää vähemmällä kuin aavikon kasvi.

Kasvuvoimaa huonekasveille
Suurin osa viherkasveistamme on kotoisin Välimeren alueelta tai päiväntasaajan seudulta, jossa valon määrä on paljon korkeampi kuin Suomessa. Luksit ilmaisevat valon voimakkuuden ja kasvit tarvitsevat menestyäkseen valoa keskimäärin 1000-1500 luksia. Pilvisenä talvipäivänä valon voimakkuus on vain 400-500 luksia, kun kesällä määrä voi taas olla jopa 70 000 luksia. Myös valon laadulla on merkitystä, sillä kasvit hyötyvät eniten sinisestä ja punaisesta aallonpituudesta.

Lisävalon tarve on suurimmillaan lokakuusta helmikuulle, joten talvikaudella avuksi kannattaa ottaa kasvivalaisin . Valaisimen avulla kasvit saavat riittävästi ja juuri oikeanlaista valoa. Kasvivalaisin on hyvä pitää päällä noin 12 tuntia vuorokaudessa, jolloin kasvit saavat myös luonnollisen lepoajan. Kuumentumattomat led -kasvivalaisimet ovat käteviä, sillä ne voi sijoittaa lähelle valoa tarvitsevaa kasvia. Loistelamput taas ovat hyvä vaihtoehto, kun isompi määrä kasveja tarvitsee valoa.

Viherkasvit ovat todella trendikkäitä sisustuselementtejä, ne tekevät kodista kodikkaan sekä puhdistavat lisäksi ilmaa. Viherkasvit taas tarvitsevat kaverikseen oikeanlaista valoa voidakseen hyvin ympäri vuoden.

Tietoa kirjoittajasta

Viherpeukalot

Esittelemme blogissamme uusia tuttavuuksia ja vanhoja hyväksi koettuja lajeja. Annamme myös puutarhavinkkejä, joiden toivomme auttavan sinua puutarhan suunnittelussa ja toteutuksessa.

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This