Valitse sivu

Valoa kasveille

Valoa kasveille

Hei vaan kaikille! Onko teillä tämän kesän hyötykasvatusprojektit tuottaneet jo satoa?

Meidän chililandiaan kuuluu hyvää. Saimme viimein viherpeukaloilta tilaamamme kasvilampun laitettua kattoon. Se ei ollutkaan niin yksinkertainen homma, sillä epähuomiossa valitsimme valaisimen jossa on sokeripalakiinnitys. Olohuoneen ainoa sokeripala oli jo käytössä joten asentaminen vaatikin vähän luovuutta. Onneksi kaupasta löytyi tietty välikappalejohto, jolla saimme muunnettua virran tulemaan pistorasiasta.

Öiden hieman viiletessä otimme siemenestä kasvatetut taimet vielä takaisin sisälle lampun alle kasvamaan.

Lisävaloa kasveille. Iltahämärässä otettu kuva.

Näyttäisi siltä että valaisin oli loistava hankinta, sillä nämä lampun alla olleet kasvit ovat kasvaneet ja vahvistuneet valtavasti vain parissa viikossa! Lisäksi valaisin on kivan näköinen ja sopii hyvin roikkumaan ikkunalla ympäri vuoden, vaikka se ei olisikaan käytössä.

Siemenestä kasvatetut yksilöt ovat kasvaneet paljon viimekerrasta.

Parvekkeellakin chilit voivat mainiosti. Raakileita pukkaa ja satoa kypsyy jatkuvasti.

Cheyenne, Piriz ja Naga.

 

Calita Red

Viherpeukkujen Calita Red on saanut juuristonsa kuntoon ja pääsee keskittymään uusien lehtien ja kukkanuppujen kehittämiseen.

Eipä sitten muuta tällä erää. Aurinkoisia kesäpäiviä kaikille puutarhureille ja muillekin lukijoille!

Tietoa kirjoittajasta

Chilijutunjuuri

Chilijutunjuurta on espoolaisen pariskunnan chilin kasvattamiseen syventyvä blogi. Heidi ja Johnny käyttävät lasitettua parveketta sekä harkinnan mukaan kasvatustilkkua Espoon puolarmaarissa. Kasvualustana on tähän asti ollut multa sekä altakasteluruukut. Nyt neljättä vuotta chilin lumoissa.

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This