Valitse sivu

Mahtavat ja monipuoliset laukat

Mahtavat ja monipuoliset laukat

Laukkojen suku (Allium) on rikas ja mielenkiintoinen. On matala- ja korkeakasvuisia, suuri- ja sirokukkaisia laukkoja. Laukkoja voisikin käyttää puutarhoissamme paljon nykyistä ahkerammin.

Supersuosittu uutuuslaji kainolaukka (Allium roseum)

Kuten muutkin sipulikasvit, laukat ovat parhaimmillaan perenna- ja pensasryhmissä. Sipulien lepokauden alkaessa lehdet alkavat kellastua usein jo upean kukinnan aikana, joten senkin vuoksi korkeat laukat kannattaa istuttaa peittävien kasvien seuraan.

Koristelaukka Gladiatorin valtavat kukat vangitsevat huomion takuuvarmasti!

Laukat ovat hyvä vaihtoehto tuholaisiin kyllästyneelle viherpeukalolle, sillä myyrät ja jänikset eivät pidä laukkojen hajusta ja mausta, joten ne saavat yleensä kasvaa rauhassa puutarhassa..

Sinilaukalla (Allium caeruleum) on ihanat taivaansiniset pallokukat.

Laukkojen kukinta on omaa luokkaansa. Värikkäät ja matalat pikkulaukat ilahduttavat kivikoissa sekä puiden ja pensaiden alla. Ja mikä olisikaan komeampi näky, kuin koristelaukkojen valtavat pallokukat kesäisessä puutarhassa!

Pikkulaukka mix sisältää pirteän värilajitelman matalia laukkoja.

Tietoa kirjoittajasta

Viherpeukalot

Esittelemme blogissamme uusia tuttavuuksia ja vanhoja hyväksi koettuja lajeja. Annamme myös puutarhavinkkejä, joiden toivomme auttavan sinua puutarhan suunnittelussa ja toteutuksessa.

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This