Kuulumisia ja chilikastikkeen keittelyä
Moikka taas kaikille viherpeukaloille!
Miten muilla on loppukesä sujunut? Täällä Espoossa on mennyt oikein mukavasti, kasveja kastellen ja valmiista chileistä nauttien.
Kasvit voivat erinomaisesti. Meille uudet lajikkeet Cheyenne ja Red Calita F1 ovat alkaneet äskettäin tuottaa kypsää satoa.
Cheyennen kypsä hedelmä on oranssi paksuhko pötkylä. Kasvi ja sen hedelmä muistuttaa paljon kasvattamaamme Jalapaa. Hedelmäliha on samalla tavalla paksua, joten se voisi sopia jalapenojen tapaan pikkelöitäväksi etikkaliemeen. Täytyy laittaa kokeiluun!
Red Calita on kypsyttänyt yhden valmiin punaisen marjan. Vihreitä raakileita roikkuu myös ylempänä oksilla. Emme ole vielä maistaneet löytyykö tästä suuresta pallerosta potkua.
Keittelimme yhtenä kesäisenä iltana kattilallisen himoittua chilikastikettamme.
Säilötyt kokonaiset tomaatit, chilit, sipulit ja valkosipuli ajetaan blenderillä tasaiseksi murskaksi. Sen jälkeen murska kaadetaan kattilaan ja aletaan keittää soosia kasaan. Keiton aikana joukkoon lisätään vielä valkoviinietikkaa, vaahterasiirappia ja suolaa. Keitosta saa keitellä reilun pari tuntia aina välillä sekoitellen ja maistellen.
Tämäkin erä onnistui jälleen erinomaisesti. Voittaa kaupan kastikkeet 6-0!
Seuraavan kerran kurkistetaan parvekkeelle, mitä kuuluu tämän kesän siemenestä kasvatetuille kasveille. Palataan pian!
Nam! Kastike on varmasti hyvää. Paljonko suunnilleen laitatte valkoviinietikkaa ja vaahterasiirappia tuohon määrään?
Tätä on tehtävä, kun chilisatokin on valtaisa tänä kesänä :).