Valitse sivu

Chilinkasvattajan kuulumisia

Chilinkasvattajan kuulumisia

Hei kaikki!

Harvinaisen upea toukokuu on takanapäin. Chiliviljelmät ovat saaneet oleilla ulkona koko kuukauden. Välillä on jopa pitänyt siirrellä ja suojata kasveja liian kuumalta paahteelta. Toiset lajikkeet tuntuvat viihtyvän paremmin paahteessa ja toiset huonommin (lehdet menee veltoiksi). Etenkin pienempikokoiset taimet on hyvä pitää poissa suorasta porotuksesta.

Selasimme juuri viimekesäisistä postauksistamme, että viimevuonna saimme siirrettyä kasvit parvekkeelle vasta kesä-heinäkuun vaihteessa. Alkukesä oli todella kylmä ja yölämpötilat liian alhaisia chileille.

Virerpeukaloilta tilatut taimet Calita Red F1 ja Cheyenne, viherpeukaloiden altakasteluämpäreissä

Violetissa ruukussa oleva Cheyenne on ehtinyt kasvaa suurempikokoiseksi ja kukkii jo. Calita Red siirrettiin suurempaan ruukkuun vähän myöhemmin, joten se totuttelee vielä uuteen kasvualustaansa.

Talvetetut Apache ja Piriz

Apache tarjosi meille kesän ensimmäiset tuoreet maistiaiset. Myös Pirizpuskassa on muutama lähes valmis marja ja monta kukkaa. Näistä riittää meille mukavasti potkua kesän kokkailuihin.

Talvetettu Naga Morich

Maailman tulisimpien chililajikkeiden titteliä kantava Naga Morich on kasvattanut jo useita raakileita. Muutamia kukkiakin on vielä hedelmöittymättä. Toivotaan että ne kypsyvät pian valmiiksi, niin pääsemme keittämään tulista chilikastiketta. Näitä lisäsimme joululahjaksi valmistamiimme kastikkeisiin ja pian alkuvuodesta saimmekin sukulaisilta tiedusteluja, milloin sooseja olisi mahdollista saada lisää 😀

Siemenestä kasvatetut yksilöt

Siemenestä kasvatetut pikkuruiset taimet siirsimme idätysastioista väliaikaisiin pieniin ruukkuihin. Siirrämme nämä vielä suuriin altakasteluruukkuihin, kunhan kasvavat vielä vähän kokoa.

 

Palataan pian astialle! Sillä välin nautitaan kaikki kesän ja kasvien ihmeellisyyksistä.

Tietoa kirjoittajasta

Chilijutunjuuri

Chilijutunjuurta on espoolaisen pariskunnan chilin kasvattamiseen syventyvä blogi. Heidi ja Johnny käyttävät lasitettua parveketta sekä harkinnan mukaan kasvatustilkkua Espoon puolarmaarissa. Kasvualustana on tähän asti ollut multa sekä altakasteluruukut. Nyt neljättä vuotta chilin lumoissa.

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This