Valitse sivu

Uusia lajikkeita ja kasvatuslaitteistoa

Uusia lajikkeita ja kasvatuslaitteistoa

Moikka taas kaikille!

Laitoimme tilauksen Viherpeukaloiden nettikauppaan, ja tällä viikolla se jo saapuikin lähikauppaamme matkahuollon kuljettamana. Kylläpä puutarhaostoksetkin ovat tehty helpoksi nykyisin 🙂

Nettikaupasta tilatut tuotteet

Paketista löytyi kaksi uutta chililajiketta ja näille uudet altakasteluruukut. Valkoisten pauliina -ruukkujen rinnalle päätimme kokeilla viherpeukaloiden ruukkuja. Vaikuttavat laadukkailta ja lisäksi ovat ihanan raikkaan väriset! Musta tötterö kuvassa on kasvilamppu. Vihdoin saamme kaipaamaamme lisävaloa kasveille!

Uudet tulokkaat Calita Red F1 ja Cheyenne kuuluvat yleisimpään capsicum annuum chili-ryhmään

Kaksikosta tulisempi kaveri Calita Red f1 on erittäin tulinen habanero, joka kasvattaa kirkkaanpunaiset hedelmäaromiset hedelmät.

Chilipaprika Cheyenne on keskitulinen, helppo kasvatettava. Kypsät hedelmät ovat 3-5 cm mittaisia, hieman pitkulaisen mallisia, raikkaan oransseja. Maultaan Cheyenne on myöskin hedelmäinen ja miedohkon tulisuusasteen vuoksi monikäyttöinen.

Mukavaa saada pidemmälle esikasvatettuja taimia mukaan chilivalikoimaamme. Tällä hetkellä siemenestä kasvatetut taimemme kasvavat pikkuhiljaa kokoa ja kehittävät juuristoa. Viimepäivät ovat olleet upean aurinkoisia ja lämpimiä. Chilit ovat saaneet viettää yötä päivää ulkona parvekkeella. Ne näyttävät nauttivan lisääntyneestä valon määrästä, toivotaan vain että hyvät kesäsäät jatkuvat.

 

Tietoa kirjoittajasta

Chilijutunjuuri

Chilijutunjuurta on espoolaisen pariskunnan chilin kasvattamiseen syventyvä blogi. Heidi ja Johnny käyttävät lasitettua parveketta sekä harkinnan mukaan kasvatustilkkua Espoon puolarmaarissa. Kasvualustana on tähän asti ollut multa sekä altakasteluruukut. Nyt neljättä vuotta chilin lumoissa.

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This