Valitse sivu

Chiliprojektit aluille

Chiliprojektit aluille

Hei kaikki viherpeukut ja hyvää keväänalkua! Onko muillakin jo multaa kynsien alla?

Täällä Espoossa on tulevan kesän kasvatusprojekti taas laitettu aluille. Siemenet laitettiin itämään jo hyvissä ajoin, helmikuun loppupuolella. Tänä vuonna siemenestä saakka on tulossa viimekesältä tutut lajikkeet: Punainen jalapenon sukulainen Jalapa, vanha suosikkimme Piriz, sekä pitkiä keltaisia hedelmiä tuottava Star Flame.

Uutena tuttavuutena idätyspöydällä kasvaa Aji Norteno (Capsicum baccatum). Tämä lajike ei ehkä ollut jälkeenpäin ajateltuna järkevin valinta pienelle parvekkeellemme, sillä kasvi saattaa kasvaa todella suureksi ja rönsyileväksi. Mutta kasvin pitäisi olla helppohoitoinen ja runsassatoinen. Aji Nortenon hedelmät ovat punaisia, pitkiä ja suippoja. Tulisuusaste on keskitulinen ja maultaan sen pitäisi olla hedelmäinen ja todella makea. Kuulostaa mielenkiintoiselta kasvilta, innolla jäämme seuraamaan sen kasvua.

Chilin ja tomaatin alkuja idätyspöydällä.

Pitkät ja hennot varret kertovat liian vähäisestä valon määrästä. Täytynee nyt tosiaan hankkia sitä lisävaloa, jotta taimet kasvaisivat vahvemmiksi ja pysyisivät matalampina.

Katsotaan tulisiko vielä lisäksi hankittua joitakin valmiiksi kasvatettuja taimia. Ainakin Viherpeukaloiden kaupassa olisi muutamia mielenkiintoisia chilejä…. Tällä menolla parvekkeelle ei mahdu muuta kuin pelkkiä kasveja!

Myös talvetuskokeilumme onnistui! Siitä lisää pian, pysykää kuulolla 🙂

 

 

Tietoa kirjoittajasta

Chilijutunjuuri

Chilijutunjuurta on espoolaisen pariskunnan chilin kasvattamiseen syventyvä blogi. Heidi ja Johnny käyttävät lasitettua parveketta sekä harkinnan mukaan kasvatustilkkua Espoon puolarmaarissa. Kasvualustana on tähän asti ollut multa sekä altakasteluruukut. Nyt neljättä vuotta chilin lumoissa.

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This