Valitse sivu

Hyvää pääsiäistä!

Hyvää pääsiäistä!

Tällaiselle askartelijalle pääsiäinen antaa hyvän syyn tehdä jotain pientä. Meillä aloitettiin askartelut tietenkin virpomisvitsoilla, joita tehtiin kahta mallia: esikoisen ennakkoluulottomia nykytaidevitsoja sekä minun kuopukselle tekemiä hyvin perinteisiä höyhenin ja paperikoristein koristeltuja vitsoja. Viikko sitten kylvimme lasten kanssa myös rairuohot.

IMG_1980

IMG_1975

IMG_1974

IMG_1978

En ole koskaan aiemmin puhaltanut munia koristeltavaksi, mutta tänä vuonna päätin kokeilla. Ja kyllä kannatti! Veitsen kärjellä vaan reiät munan molempiin päihin, keltuainen munan sisällä rikki esim. puisella grillivartaalla, napakka puhallus ja voilà! Leimojen peseminen munista taisi olla työläin vaihe. Annoin tyhjennettyjen munien kuivua yön yli ennen koristelua, sillä munan sisään kuivuva valkuainen tekee kuorista kuulemma kestävämpiä. En siis leimoja lukuun ottamatta pessyt munia sen kummemmin.

IMG_1976

IMG_1977

Lapset maalasivat munia vesiväreillä, acryylimaalilla ja vahaväreillä. Itse tyydyin mustaan tussiin ja leimasimiin. Kahdestakymmenestä munasta vain yksi meni rikki ja sekin lensi lattialle minun käsistäni. 7- ja 3-vuotiaat hoitivat tonttinsa tyylipuhtaasti tässäkin asiassa.

IMG_1979

IMG_1982

IMG_1972

Hyvää ja rauhallista pääsiäisen aikaa kaikille!

IMG_1973

Tietoa kirjoittajasta

Paluumuuttajan puutarhassa

Paluumuuttaja yrittää ja erehtyy 15 kaupunkilaisvuoden jälkeen hyötypuutarhan ja kukkien hoidossa. Mahdollisuuksia on lähes rajattomasti, sillä työmaana on 60 vuotta vanha puutarha omena- ja kirsikkapuineen, marjapensaineen ja ruusuineen. Kasvimaa ja parvekeviljely ovat suunnitelmissa ja verannan käyttöä kasvihuoneena ainakin kokeillaan. Puutarha on paluumuuttajan isovanhempien perustama, joten sitä pyritään kohtelemaan arvokkaasti ja alkuperäistä (ainakin jollain tasolla) kunnioittaen. Paluumuuttaja ihailee suurkaupunkien puistoja sekä Alppien viini-, omena- ja aprikoositarhoja. Toivottavasti jotain näiden tunnelmasta onnistutaan imitoimaan omaan puutarhaan.

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This