Hätäsempi juustokakku
Kesälomat on tuhlailtu ja aika palailla sorvin ääreen. Tähän mennessä on kirjoiteltu chilin kasvattamiseen liittyvistä asioista, mutta koska sopivasti monsteri-nagan marjat kypsyivät samaan tahtiin vattujen kanssa, otetaan tähän väliin jauhopeukaloiden ja chilipäiden symbioosi. Siispä kakkuresepti, vähän hätäsempään makuun.
Tämä on olevinaan 8 hengen kakku. Totuus lienee jotain ihan muuta… sokerihiiri kiskaisee puol kakkua kapeisiin kasvoihin helposti illassa…
Pohja:
200 g Digestive-keksejä
100 g voita
Täyte:
300-400 g vadelmia (ykkösvaihtoehto: metsävadelmia – jos äitimuori on käynyt keräämässä, kakkosvaihtoehto: puutarhavattuja ja kolmasvaihtoehto, samalla viimeinen oljenkorsi, eli puolalaisia pakastekorvikkeita)
1 reippaan kokoinen naga (hellyydellä ja rakkaudella kasvatettu)
½ sitruunan mehu
10 rkl tomusokeria
3 ½ tl liivatejauhetta (voi niitä lehtiäkin käyttää mutta ne tuntuu ällöltä)
200 g (1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
250 g (1 purkki) Mascarponejuustoa
200 g turkkilaista jugurttia
1 tl vaniljasokeria (aitoa, sitä missä on mustia pilkkuja mukana)
Mitä tehdä:
Laita irtopohjavuoan (Ø 21-24 cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Sekoita kattilassa vadelmat, 3 rkl tomusokeria, silputtu naga ja sitruunamehu. Kuumenna keskilämmöllä n. 8 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.
Vaahdota mascarpone, lisää tuorejuusto ja jogurtti, vaniljasokeri ja loppu tomusokeri (7 rkl).
Sekoita joukkoon vadelma-nagasose ja pakkauksen ohjeen mukaan käsitelty liivate.
Kaada kakkuvuokaan ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
Ole taiteellinen ja koristele kakku vadelmilla. Nauti.
Miksi kakkuun on käytetty monster naga, johtuu siittä että kyseinen chilimarja on melkeinpä ilman mitään makua, mutta tulisuutta riittävästi. Näin ollen vattujen maku korostuu, juusto pehmentää polttoa ja tästä kombinaatiosta tulee makuhermoja kutkutteleva sinfonia… Jos kakun pohjaa haluaa tuunata, voi laittaa esimerkiksi nagamorich-jauhetta, jolloin jauheesta tuleva poltto tulee ensin, tämän jälkeen vadelmainen maku ja viiveellä monster naga tulee kutittelemaan.