Mansikka-raparperipiirakka
Pohja
100 g kylmää voita
1½ rkl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl kylmää vettä
Täyte
raparperisosetta (alla ohje)
n. ½ l mansikoita paloina
Raparperisose
½ kg raparperia
1,5 dl sokeria
½-1 dl vettä
½ tl kanelia
½ tl kardemummaa
Kuori ja paloittele raparperit. Lisää sokeri ja vesi. Keitä soseeksi, sekoita silloin tällöin. Lisää mausteet ja jäähdytä.
Muruseos
50 g kylmää voita
½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kookoshiutaleita
½ dl kaurahiutaleita
Laita uuni 200 asteeseen. Nypi pohjan kuivat aineet keskenään murumaiseksi seokseksi ja lisää vesi. Painele pohja voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä raparperisose pohjan päälle. Lisää paloina olevat mansikat. Yhdistä muruseoksen aineet keskenään ja ripottele se mansikkapalojen päälle. Paista uunin alatasolla 20-30 min. Anna jäähtyä.