Valitse sivu

Mansikka-raparperipiirakka

Mansikka-raparperipiirakka

Ihana kesäinen piirakka

 

 

 

 

 

 

 

Pohja
100 g kylmää voita
1½ rkl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl kylmää vettä

Täyte
raparperisosetta (alla ohje)
n. ½ l mansikoita paloina

Raparperisose
½ kg raparperia
1,5 dl sokeria
½-1 dl vettä
½ tl kanelia
½ tl kardemummaa

Kuori ja paloittele raparperit. Lisää sokeri ja vesi. Keitä soseeksi, sekoita silloin tällöin. Lisää mausteet ja jäähdytä.

Muruseos
50 g kylmää voita
½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kookoshiutaleita
½ dl kaurahiutaleita

Laita uuni 200 asteeseen. Nypi pohjan kuivat aineet keskenään murumaiseksi seokseksi ja lisää vesi. Painele pohja voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä raparperisose pohjan päälle. Lisää paloina olevat mansikat. Yhdistä muruseoksen aineet keskenään ja ripottele se mansikkapalojen päälle. Paista uunin alatasolla 20-30 min. Anna jäähtyä.

Tietoa kirjoittajasta

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This