Valitse sivu

Lattiakasvimaalla tapahtuu

Lattiakasvimaalla tapahtuu

 

herneenverso metsää vasten

Puutarhaviikko on ollut hiljainen. Kevään edistymistä on päässyt seuraamaan edelleen vain ikkunaneduskasvimaalla, joka ruokailuhuoneen lattialla jatkaa laajenemistaan. Istutin lisää herneenversoja. Uutta kasvustoa kannattaa laittaa tulemaan parin viikon välein, sillä versot venähtävät kasvuun päästyään nopeasti pitkiksi, ja maukkaimmillaan ne ovat suhteellisen lyhyinä.

Vehnänorasvalkosipuli seinää vasten

 

herneenverso seinää vasten

Vehnänoraani voivat myös hyvin, joten vihreä pääsiäinen on turvattu. Vielä ehdin lisäämään uusiakin kasvustoja, pääsiäisvierailujen viemisiksi vaikka. Tällä viikolla kylvin myös basilikaa, joka näyttää pääsevän vauhtiin aika hitaasti. Jotain sentään mullan seasta pilkistää. Mielenkiintoista näin ensimmäistä kertaa aloittaa basilikan kasvatus siemenistä, sillä aiemmin olen käyttänyt valmiita taimia.

Hiirenkorvia on jo ikävä, joten napsin koivunoksia maljakkoon. Koivusta on eniten iloa mielestäni juuri hiirenkorvien aikaan. Jos saatavilla on onnenpensaan oksia tai omenapuun leikkauksesta jääneitä oksia, niitä kannattaa myös tuoda kotiin. Useimmiten ne puhkeavat maljakossa täyteen kukkaan. Meidän kääpiöomenapuita ei ole tarvinnut vielä leikata. Viime hetken muistutuksena mainittakoon pihan havujen kevätauringolta suojaaminen – nimimerkillä irlanninkatajansa suojaamatta jättänyt ja menettänyt.

Kevään kasvuaKevään kasvua2

Huonekasvit tuottavat iloa, sillä ne ovat tällä hetkellä hyvissä voimissa. Monessa näkyy uutta kasvua ja ihanan tuoreita uusia lehtiä. Pistokkaat ovat vanha mukava tapa lisätä useita huonekasveja ja jakaa niitä ystäville. Nyt riittää kasvuvoimaa vaikka muille jakaa!

Tietoa kirjoittajasta

Pihatontun päiväkirja

Pihatontun päiväkirjassa havainnoinnin kohteena on kallioinen esikaupunkipiha kuivahkon kangasmetsikön kupeessa Etelä-Suomessa. Havukasvivaltaisella pihalla sijaitsee myös kompakti hyötytarha kääpiöomenapuineen, marjapensaineen ja yrtteineen. Pihatonttu nauttii pihalla oleilusta, istutuskokeiluista ja kasvun seuraamisesta. Haaveena on oppia lisää villivihanneksista ja kompostoinnista. Pihatontun unelmapuutarha on luonnonläheinen. Päiväkirja kuvaa tyypillisen innokasta kotipuutarhuria, jolla on lähtökohtaisesti enemmän intoa kuin tietotaitoa.

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This