Taimien siirto suurempiin ruukkuihin ja kokkailua chileistä
Moi kaikille! Toivottavasti kuumasta paahteesta huolimatta kasvit voivat hyvin ja puutarhat vihertää sekä tuottaa satoa. Meidän parvekkeella chilit voivat erinomaisesti ja kypsiä hedelmiä on saatu jo omaan sekä lähipiirin käyttöön.
Heinäkuun alussa siemenestä kasvatetut taimet alkoivat olla jo tarpeeksi suuria siirrettäväksi isoihin altakasteluruukkuihin.
Pohjalle laitoimme tuttuun tapaan ruukkusoraa ja loput ruukusta täytimme tuoreella mullalla, jättäen keskelle pienen kolon taimelle. Lopuksi vielä kunnon kastelu.
Nyt kun tuoretta chiliä saa suoraan parvekkeelta, niin on tullut kokkailtua paljon erilaisia chiliruokia.
Tässä valmistuvat herkulliset kastikkeet tortilloille. Tuoretta, värikästä ja terveellistä!
Piriz sopii erinomaisesti salsakastikkeisiin raikkaan ja hedelmäisen makunsa vuoksi. Tällä kertaa oli vain yksi kypsä valmiina, joten laitoimme kaveriksi yhden Apachen.
Valmistamiemme salsojen maku ja tulisuusaste vaihtelee aina kerta kerralta. Tällä kertaa siitä ei tullut niin tulinen kuin yleensä. Maukkain salsa tulee makeista kirsikkatomaateista. Valmistamme sen usein tällaisella ohjeella:
pari kourallista kirsikkatomaatteja/ pari isoa tomaattia
1 sipuli
chiliä maun mukaan
kourallinen tuoretta korianteria
puolikkaan limen mehu
loraus oliiviöljyä
1 tl punaviinietikkaa
ripaus suolaa ja pippuria
Pilko tomaatit, sipuli, chilit ja korianteri mahdollisimman pieneksi silpuksi. (Mitä terävämpi veitsi, sen helpompi pilkkoa!) Purista joukkoon limen mehu. Lisää oliiviöljy, punaviinietikka ja suola&pippuri. Tarkista vielä maku ja lisää tarvittaessa lisää suolaa. Nauti valmiista herkuista!
Seuraavaksi chilinkasvattajat täällä odottelee uusien, meille toistaiseksi tuntemattomien lajikkeiden tuottamia maistiaisia. Viime joulukuussa tekemällemme tuliselle chilikastikkeelle on tullut uusintatilauksia, joten sitä varmaankin keittelemme ennen seuraavaa postausta. Siihen asti helteiset heipat Espoosta!