Valitse sivu

Lopussa kiitos seisoo

Lopussa kiitos seisoo

Tasan vuosi sitten syyslomalla ahkeroin uusien kukkapenkkien parissa. Syys- ja puutarhaväsymys alkoi jo painaa, mutta halusin ehtiä istuttaa hamstraamani kukkasipulit.

l

Tiesin kiittäväni itseäni vielä myöhemmin.

l9

Pihassamme myllää jonkin verran myyriä, joten keväällä odotin maan sulamista suurella mielenkiinnolla. Ja voi sitä riemua, kun huomasin sulavan lumen alta ensimmäiset esiin nousevat terhakat sipulikasvien alut!

l4

Koska kevään odottelu tuntuu puutarhaihmisestä aina tuskaisen pitkältä, nopeutin sesongin alkua ruukkuistutuksilla. Talvetin ruukut varastossa ja nostin ne myöhemmin keväällä nauttimaan auringosta. Ruukkuistutusten sipulit ostin viimeisistä alennusmyynneistä ja laitoin ne multiin vasta joulukuussa. Hyvin ehtivät!Lokakuu15-001

Toukokuussa puutarha alkoi täyttyä ihanasta kevään vihreästä. Joka aamu (ja ilta) oli pakko tehdä puutarhakierros, sillä pitkän odotuksen jälkeen kevät eteni hengästyttävällä vauhdilla. Kuten joka vuosi.

l5

Lopulta koko piha täyttyi erilaisista väreistä ja tunnelmista, vuorokaudenajasta ja näkymästä riippuen. En enää muistanut syksyistä savimaan lapioimista kylmässä, kivivasaralla nuijittua sormea, märkiä puutarhahanskoja, palelevia varpaita tai lukuisia ärräpäitä. Näin vain kauneutta ja kukkaloistoa. On ihmeellistä, miten pieniin ja vaatimattomiin syksyllä maahan kaivettuihin sipuleihin voi mahtua niin paljon väriä ja elämää!

l3

Nyt yritän palata noihin ihaniin kevättunnelmiin ja saada itseni istutuslapion varteen. Hyvä kirja, sohva ja takkatuli huutelevat nimeäni, mutta periksi ei anneta.

l2

Lopussa kiitos taas seisoo!

Tietoa kirjoittajasta

Marian hyötytarhassa

Marian hyötytarhassa kokeillaan, kokataan ja kuvataan. Viherpeukaloiden blogin vieraskynäilija on innokas kotipuutarhuri, joka haluaa ruokkia perheensä luomusti ja opettaa lapsilleen kasvun ihmeitä. Rakkaan harrastuksen äärellä ollaan pilke silmäkulmassa ja opitaan usein kantapään kautta. Maria kirjoittaa arjen iloista myös Kanelia ja kardemummaa –blogiin.

7 Kommentit

 1. Taina Pietarinen

  Kaipaan itsekin jo kevättä.Istutin monen monta pussillistaa kukkasipuleita.

  Vastaa
 2. hanna mäkeläinen

  Hei! aivan ihanan näköistä. itsekkin istutin satoja sipuleita nyt syksyllä. haluaisin tietää, mitä laitat noihin kukkapenkkeihin, kun tulppaanien aika on ohi?

  Vastaa
 3. Tuija Tenhunen

  Ihanalta näyttää!!!Minäkin yritin istutella kaikkea ihanaa kevääksi,vaan myyrän penteleet vei jo sipulit…paitsi narsissin sipulit oli heitelty pois…Mitä noille otuksille voi tehdä?

  Vastaa
 4. Marian hyötytarhassa

  Hei Taina,

  Oi ihanaa, sinulla on siis luvassa kaunis kevät! Tänä vuonna tulppaaneista ja muista sai nauttia poikkeuksellisen pitkään. Toivotaan suotuisia kelejä myös ensi kevääseen!

  Vastaa
 5. Marian hyötytarhassa

  Hei Hanna,

  Tarkoitus oli täyttää penkit perennoilla tänä kesänä, mutta homma jäi edelleen hieman kesken. Täytin aukkopaikkoja orvokeilla ja kosmoskukilla.

  Muuten kukkapenkeissä on hyvin sekalainen seurakunta kasveja: omasta pihasta siirrettyjä ja jaettuja, saatuja, ostettuja. Liljoja, kurjenpolvia, sormustinkukkaa, vähän sitä sun tätä, mikä omaa silmää miellyttää. Mielenkiinnolla odotan, miltä penkit näyttävät ensi kesänä:)

  Vastaa
 6. Marian hyötytarhassa

  Heippa Tuija!

  Meilläkin on jonkin verran myyriä, mutta jostakin syystä tuhot ovat olleet suhteellisen pieniä. Kop kop kop… Tulppaanien joukossa on kyllä juuri noita narsisseja sekä laukkoja, joiden pitäisi hajullaan pitää myyriä loitolla.

  Mökillämme myyräongelma on melkoinen enkä kyllä ole keksinyt, miten ne saada pois. Ikäviä otuksia!

  Vastaa
 7. puutarhapupu

  myyriin tehoaa sama kuin rottiinkin….pidä syötit sellaisessa hyvin suojatussa syöttilaatikossa johon ei pääse linnut, siilit, oravat eikä muutkaan ystävämme.Meillä on ympäri vuoden syöttilootat ja myyriä ei ole ollut….maamyyrä on rauhoitettu mutta eipä se niihin syötteihin hyönteis-ja mato syöjänä puutukaan.

  Vastaa

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This