Valitse sivu

Daalian talvetus (ja daaliahuijaus)

Daalian talvetus (ja daaliahuijaus)

Mainitsin ohimennen syyskuun alussa täällä, miten ostamani valkoinen ’Cafe au lait’ daalia paljastui joksikin ihan muuksi. Nooh, kyseisestä kojusta tehdyt messuostokset jatkoivat samalla linjalla loppuun asti. Jokaikinen daaliajuurakko puhkesi kukkaan erilaisena kuin olin sen ostanut. Jospa vihdoin ottaisin opiksi ja kiertäisin messulaarit kaukaa..! Daaliahuijauksesta huolimatta nyt on aika kerrata daalian talvetus, jotta keväällä pääse istuttamaan pulleita ja hyväkuntoisia juurakoita.

kaktusdaalia

Daalian talvetus

  • Pakkasen puraistua on aika katkaista varret ja nostaa daalian juurakot ylös.
  • Juurakkojen on hyvä antaa kuivahtaa, jotta niistä varisee suurin osa mullasta pois. Kosteat juurakot homehtuvat nopeasti varastoinnin aikana.
  • Juurakot talvehtivat parhaiten pimeässä ja viileässä paikassa, noin viiden asteen lämpötilassa.
  • Lado daalian juurakot väljästi laatikkoon. Ripottele päälle hiekkapitoista multaa tai kasvuturvetta. Juurakoita voi tarvittaessa sumutella kevyesti vedellä talven aikana, jos ne näyttävät kovasti kuivahtavan.

daalia-valkoinen

Upeat daaliat eivät harmillisesti kestä ollenkaan pakkasta. Olin harsottanut ne ensimmäisen hallayön varalle, mutta seuraavana päivänä vastassa olivat mustuneet ja kaatuilleet varret. Daaliakausi on nopeasti käsitelty hallan iskiessä.

kaktusdaalia

Olin tavoitellut hillittyjä värisävyjä ja klassisia muotoja, mutta puutarhaamme toki mahtuu väriä ja elämää! Jokaisen daalian kohdalla sai ihmetellä ja jännittää, millainen kukka nupusta aukeaa.

daalia keltainen

Erityisen ihastunut olin tähän suurikokoiseen ja vähän lohenpunaiseen vivahtavaan daaliaan. Minulla ei tietenkään ole mitään tietoa lajikkeista, koska yksikään ei vastannut pussissa mainittua sisältöä. Eli jos tunnistat näistä jonkun, otan tiedon suurella ilolla vastaan!

daalia-talvetus

Mukavia puutarhapuuhia ja kaunista lokakuun jatkoa!

 

Tietoa kirjoittajasta

Marian hyötytarhassa

Marian hyötytarhassa kokeillaan, kokataan ja kuvataan. Viherpeukaloiden blogin vieraskynäilija on innokas kotipuutarhuri, joka haluaa ruokkia perheensä luomusti ja opettaa lapsilleen kasvun ihmeitä. Rakkaan harrastuksen äärellä ollaan pilke silmäkulmassa ja opitaan usein kantapään kautta. Maria kirjoittaa arjen iloista myös Kanelia ja kardemummaa –blogiin.

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This