Valitse sivu

Ehtiikö sato valmistua?

Ehtiikö sato valmistua?

Tervehdys kaikille lukijoille! Viimekerralla lupasimme katsastaa miten itse alusta asti  kasvatetut ovat onnistuneet tällä kaudella. Kurkistetaanpa siis parvekkeelle, mitä chileille kuuluu.

 

Tänä keväänä siemenestä idättämämme kasvit tuntuvat olevan aikataulusta hieman myöhässä. Elokuu on jo loppumassa ja nämä ovat vasta aloittaneet kukinnan.  Valon ja lämmön puute ei ainakaan voi olla syy hitaalle kasvulle tänä kesänä!

Arvelemme että syy piilee esikasvatusvaiheessa. Keväällä valon vähyyden vuoksi itäminen ja kasvuun lähtö tuntuivat kestävän ikuisuuden. Taimien varret olivat pitkään todella hentoja ja ne alkoivat vahvistua vasta kun saimme uuden kasvilampun avulla lisävaloa. Olemme iloisia lamppuhankinnastamme! Ensikeväänä pääsemme kokeilemaan, kuinka suuri vaikutus lampulla on esikasvatuksessa.

 

Starflame

Keltaisia pitkiä soiroja tuottava Starflame kukkii kovasti ja muutama raakile on myös ilmestynyt. Tämä on yksi lempilajikkeistamme. Kauniin värinen ja monikäyttöinen chili.

Jalapa

Jalapa on samassa vaiheessa, kukkii ja pari pientä raakiletta on näkyvissä. Olemme kasvattaneet Jalapaa jo monena vuotena ja aina ennen olemme ehtineet saada kypsiä hedelmiä loppukesästä.

Uusi tuttavuus Aji Norteno on aikamoinen hujoppi!

Kuten etukäteen hieman selvittelimme, tämän lajikkeen kasvi kasvaa todella suureksi. Varsi on jo nyt metrin korkuinen. Lehdet ovat myös suurikokoisia ja menevät hieman rullalle. Syytä käpristymiselle emme ole saaneet selville, mutta netistä luimme että muillakin kasvattajilla on ollut vastaavanlaista ongelmaa saman lajikkeen kanssa.

Aji Norteno on ilmeisesti normaalia hitaampi tekemään satoa suuren kokonsa vuoksi. Meidän kasvissa näkyy oksien haarakohdissa pieniä kukkanuppuja. Ehkä lampun alla hedelmät ehtisivät kypsyä syksyn mittaan valmiiksi. Toivotaan ainakin että kasvi selviää hengissä talven yli, niin pääsisimme viimeistään ensikesänä nauttimaan Aji Nortenon antimista.

 

Eipä tässä muuta chiliasiaa tällä kertaa. Oikein mainiota syksyn alkua kaikille 🙂

Tietoa kirjoittajasta

Chilijutunjuuri

Chilijutunjuurta on espoolaisen pariskunnan chilin kasvattamiseen syventyvä blogi. Heidi ja Johnny käyttävät lasitettua parveketta sekä harkinnan mukaan kasvatustilkkua Espoon puolarmaarissa. Kasvualustana on tähän asti ollut multa sekä altakasteluruukut. Nyt neljättä vuotta chilin lumoissa.

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This