Valitse sivu

Talvipuutarha

Talvipuutarha

Mänty

Puutarhaihmisen talvi on pitkä. Aika matelee, kun käsiä ei saa työnnettyä pehmeään multaan kuukausiin. Talvi on silti kaunis, on se sitten vihreä tai valkoinen. Lumen kuorruttamana puutarha on hetkessä kuin toinen maailma.

Tuja_jänis

Marjakuusi

Talvipuutarhan takuuvarmin koriste ovat havut, jotka näyttävät hyvältä myös lumettomaan aikaan. Kuvissa yläpuolella tuija ja marjakuusi. Tuijan juurella kuvassa myös yksi pihan vakiovieraista.

Kirsikka_lumi

Lehdettömien puiden kauneuteen tulee kiinnitettyä huomiota erityisesti silloin, kun niiden oksilla on lunta. Yllä rusokirsikka.

Pikkutalvio

Ikivihreät maanpeitekasvit tekevät talvisesta puutarhasta vihreän, mistä on huomattavasti iloa silloin, kun maassa ei ole lunta. Kuvassa pikkutalvio, joka lauhan alkutaven ansiosta kukki vielä joulukuussa.

Talvipuutarhan sisustaminen tuntuu vuosi vuodelta lisääntyvän. Lyhtyjen, valoköynnösten ja havukranssien lisäksi on muun muassa pakkaskauden aikaan näkynyt paljon erilaisia jäälyhtyjä ja -veistoksia. Jännä uusi idea on ollut esimerkiksi ilmapallon sisällä jäädytetyt kuulat. Itse nautin talvipuutarhan koristeina lähinnä valosarjoista. Kausivalot lyhdyissä ja talon nurkalla katosta roikkuva valopallo saavat meillä valaista pihaa pitkälle kevääseen asti.

Tietoa kirjoittajasta

Pihatontun päiväkirja

Pihatontun päiväkirjassa havainnoinnin kohteena on kallioinen esikaupunkipiha kuivahkon kangasmetsikön kupeessa Etelä-Suomessa. Havukasvivaltaisella pihalla sijaitsee myös kompakti hyötytarha kääpiöomenapuineen, marjapensaineen ja yrtteineen. Pihatonttu nauttii pihalla oleilusta, istutuskokeiluista ja kasvun seuraamisesta. Haaveena on oppia lisää villivihanneksista ja kompostoinnista. Pihatontun unelmapuutarha on luonnonläheinen. Päiväkirja kuvaa tyypillisen innokasta kotipuutarhuria, jolla on lähtökohtaisesti enemmän intoa kuin tietotaitoa.

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This