Valitse sivu

Melkoinen tomaattikausi

Melkoinen tomaattikausi

Ei sitä huhtikuussa tomaatintaimia kouliessa arvannut, millainen kausi tuleman pitää. 

DSC_6706-001

Taimet ehtivät kasvaa kylmän kevään aikana sisätiloissa melkoisiksi hujopeiksi. Tomaatintaimien karaiseminen eli ulkoelämään totuttaminen pääsi alkamaan vasta paljon normaalia myöhempään ja paljon normaalia varovaisemmin.

DSC_1141

Onneksi tomaatti on melkoisen reilu kaveri, ei mikään hienohelma nirppanokka. Kesäkuussa kasvihuoneen multiin päästyään taimet alkoivat jämäköityä silmissä.

DSC_4645

Kasvihuoneen lisäksi istutin runkotomaatteja suojaisalle varastonseinustalle, Kasvumaasäkkeihin. Kasvu oli hyvin maltillista koko heinäkuun.

DSC_5528

Hyötytarhan puolella, isossa ruukussa kasvaneet amppelitomaatit Tumbler ja Losetto eivät sen sijaan viileästä kummastuneet. Molemmat ovat aikaisia lajikkeita ja ehtivät tehdä satoa myös kesän myöhästyessä.

DSC_6023

Heinäkuun lopulla kaikissa tomaatintaimissa näkyi jo komeita vihreitä palluroita.

DSC_7108

Oli pientä ja isoa, veikeää Tigerellaa. Punaista ei vain näkynyt, ei missään.

DSC_7493

Kunnes koitti ihana elokuu ja helteet. Aurinkoa aamusta iltaan. Tuntui, kuin kasvihuone olisi yhtäkkiä herännyt eloon! Punastelevat tomaatit loistivat kilpaa auringon kanssa.DSC_8175

Lehtiä runsaasti karsimalla auringonvalo pääsi perille asti. Ja nyt näitä ihania itse kasvatettuja, auringon lämmittämiä, vastapoimittuja aromikkaita tomaatteja riittää vaikka kuinka!

to

Oli se kaiken vaivan arvoista, tänäkin vuonna.

Tietoa kirjoittajasta

Marian hyötytarhassa

Marian hyötytarhassa kokeillaan, kokataan ja kuvataan. Viherpeukaloiden blogin vieraskynäilija on innokas kotipuutarhuri, joka haluaa ruokkia perheensä luomusti ja opettaa lapsilleen kasvun ihmeitä. Rakkaan harrastuksen äärellä ollaan pilke silmäkulmassa ja opitaan usein kantapään kautta. Maria kirjoittaa arjen iloista myös Kanelia ja kardemummaa –blogiin.

4 Kommentit

 1. merja hämäläinen

  Upeita tomaatteja!
  Mikähän tuo alimman kuvan tomaattilajike on? On aika huikean hienot tomaattiletkat!

  Vastaa
 2. Marian hyötytarhassa

  Hei Merja!

  Nuo mahtavan pitkät tertut kuuluvat miniluumutomaatille ’Pink Baby Plum’. Siitä on muistaakseni ihan erikseen mainittu tuo tomaattiterttujen pituus, melko näyttävä ominaisuus!

  Vastaa
 3. maija savolainen

  Olisivatpa minunkin 6 tomaattiani heränneet noinkin hyvin tuottamaan erivärisiä ja mallisia tomaatteja. Saivat vähän kylmää totuttelu reissulla ulkona ja loukkaantuivat siitä, kuten arvata saattaa. Onneksi viljelykseni oli vain 6 tomaattia…

  Vastaa
 4. Marian hyötytarhassa

  Hei Maija!

  Sitähän tämä puutarhanhoito on, ikuista onnistumista ja epäonnistumista…Ja siinä kai piilee yksi osa viehätystä!

  Omanikin saivat kylmää toukokuussa, aikamoiset loitsut ja aurinkotanssit lurautin, että sain kasvit vielä virkoamaan. Yksi kylmä yö kasvihuoneessa ja koko esikasvatustyö meinasi mennä hukkaan. Onneksi vielä virkosivat ja kestivät kylmän kesänkin ihan kunniallisesti.

  Onnea uuteen tomaattikauteen, toivotaan ensi vuodelle lämmintä kesää ja runsasta satoa!

  Vastaa

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This