Valitse sivu

Kukkaturistina

Kukkaturistina

10_bougaivilleG_0149

9_kukka_alkuun

4_valkea_lilja

Kukkaterveiset subtrooppisesta vyöhykkeeltä Välimereltä. Toukokuussa alueen puutarhat ja luonto näyttävät parhaat puolensa, kun ympäristö on vihreän vehreä, lukuisat kukat kukkivat, eikä paahtava aurinko ei ole vielä päässyt kuivattamaan maaperää.

Kyproksen saaren sanotaan olevan kasvitieteilijän paratiisi, ja laulun sanoin sitä kuvataan myös siniseen Välimereen lennähtäneenä kullanvihreänä lehvänä. Tyypillisiä alueen puutarhakasveja ovat muun muassa ihmeköynnökset, palmut, banaanipuut, nahkealehtiset kasvit, mehikasvit ja kaktukset. Tässä otos Välimeren toukokuusta puutarhaharrastajan silmin.

8_kivikkopuutarha

Taidolla viimeistelty kivikkopuutarha on ilo silmälle, niin talon asukkaille kuin ohikulkijoillekin. Pienet kivet suojaavat maan pintaa myös kuivumiselta.

13_palmu_ruukussa

Jo yksi pienikin palmupuu on komea ilmestys näyttävässä ruukussaan. Viherpeukaloiden kääpiöpalmustakin saisi kesäksi upean välimerellisen piharuukun.

15_mehikasvi_kukkii

7_kaktus_kukkii

Kukassa ovat myös kaktukset ja maan pintaa myötäilevät matalat mehikasvit.

14_puun_runko

5_puu

6_puu

Vanhoja puiden rungot ovat huikean kuvauksellisia. Ne toimivat katseenvangitsijoina sellaisenaan ja luovat rouhean lisän ryhmiin, joissa muut kasvit ovat vihreitä, köynnöstäviä ja kukkivia. Käkkärältä rungolta voi löytyä paikka jopa kukkaruukulle.

12_ryhma_kukkiva

11_vihrea_ryhma

Näyttävä istutusryhmä syntyy yhdistämällä eri korkuisia kasveja, joista suurilehtiset ja puumaiset kasvit luovat kukille rehevän vihreän taustan. Jos ryhmä koostuu pelkistä vihreistä kasveista, niin vihreän eri sävyt ja lehtien erilaiset muodot tuovat siihen elävyyttä ja kiinnostavuutta.

Hullummin ei juuri nyt mene kukkarintamalla kotimaassakaan. Näkymiä voinee kuvailla kukkien alkuräjähdyksenä, eikä kukkabongari kohta enää tiedä, mihin pitäisi katsoa ja mistä upeuksista pitäisi kuvia napsia. Naapurissa ovat kauniissa kukassa jo omenapuut, vuorenkilvet, angervot, orvokit… Omatkin omenankukat ovat ihan sillä hilkulla…

18_omenankukka

19_vuorenkipli

17_angervo

20_orvokit

 

 

 

Tietoa kirjoittajasta

Pihatontun päiväkirja

Pihatontun päiväkirjassa havainnoinnin kohteena on kallioinen esikaupunkipiha kuivahkon kangasmetsikön kupeessa Etelä-Suomessa. Havukasvivaltaisella pihalla sijaitsee myös kompakti hyötytarha kääpiöomenapuineen, marjapensaineen ja yrtteineen. Pihatonttu nauttii pihalla oleilusta, istutuskokeiluista ja kasvun seuraamisesta. Haaveena on oppia lisää villivihanneksista ja kompostoinnista. Pihatontun unelmapuutarha on luonnonläheinen. Päiväkirja kuvaa tyypillisen innokasta kotipuutarhuria, jolla on lähtökohtaisesti enemmän intoa kuin tietotaitoa.

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This