Valitse sivu

Joulun taikaa

Joulun taikaa

Joulun taikaaJos joulukuisessa pimeydessä eivät omat kasvatushommat otakaan onnistuakseen, kotiin saa uutta vehreyttä ihanilla joulukukilla ja jouluisilla asetelmilla. Tarjolla on nykyään hyvä valikoima allergisillekin sopivia, vain miedosti tuoksuvia asetelmia. Tunnelman luomisessa auttavat myös kynttilät. Elävässä tulessa on jotakin niin maagista ja vangitsevaa, ja parasta vielä, kun kynttilän sisällä tuikkii oikeanlainen viesti: lupaus tulevasta kesästä.

Joulun taikaa

Niin, auringonkukan versot eivät sitten lähteneet kasvamaan. Olisihan se pitänyt nimestäkin päätellä, että aurinko on niille elinehto. Minulla kun ei vielä ole sitä valon lähteen sisältävää trendikästä sisäpuutarhaa. Koiralle tarkoitetun vehnän sain kuitenkin siemenistä oraalle. Ruohoa on kuulemma hyvä pitää talvisaikaan lattialla koiran saatavilla. Koira tietää itse, milloin sitä tarvitsee vatsan ja suoliston itsehoitoon, jos tarvitsee. Myös kissat pitävät ruohosta.

Jotkin huonekasveistani ihme kyllä jaksavat tälläkin hetkellä kukkia ja kasvaa. Taitaa olle joulun taikaa ilmassa. Viirivehkasta sain oikean kestojoulukukan – se kukkii nimittäin kahdella komealla kukalla, ja nämä kukat kestävät kauniina useiden viikkojen ajan. Palmuvehka on myös aivan huomaamatta päässyt kasvattamaan kolme uuttaa lehden alkua keskelle kasvustoaan. Nämä tuoreen vihreät tulokkaat huomasin vasta eilen. Vähään tyytyväisiä kasveja molemmat, sillä niillä ei ole tilaa edes ikkunan edustalla vaan peräti 4­–5 metrin päässä lähimmästä ikkunasta.

Joulun aika on muistamisten ja lahjojen antamisen aikaa. Hyvä vaihtoehto tavaralle ovat aineettomien lahjojen lisäksi syötävät, juotavat ja kasvatettavat lahjat. Yhä useampi arvostaa sitä, että lahjasta jää loppujen lopuksi jäljelle vain maatuvaa jätettä. Elävä kasvi tarjoaa silti suuren annoksen niin kauneutta kuin kasvattamisen iloa. Kasvin hoitamisessa ja sen kasvun seuraamisessa on mielekästä puuhaa pitkäksi aikaa, puhumattakaan hyötykasvin tarjoamasta mahdollisesta tulevasta sadosta.

Viime hetken lahjavinkiksi tarjoankin itse tehtyä lahjakorttia, joka sisältää lupauksen hankkia mieluisa istutettava kasvi Viherpeukaloilta, jolloin kasvi postitetaan lahjan saajalle parhaaseen istutusaikaan keväällä. Lisäksi lahjaan voi sisällyttää lupauksen olla apuna istutustyössä ja tarvittaessa hoidossa.

Kaksin aina kaunihimpi, päätti viirivehka.

Kaksin aina kaunihimpi, päätti viirivehka.

Joulun taikaa

Uusia pieniä palmuvehkan lehtiä kasvamassa isompien suojissa.

Joulun taikaa

Sillä jolla kasvaa havupuu tai -pensas pihalla, on joulu ainainen. Ei muuta kuin valoköynnös oksille, eikä sekään ole ihan välttämätöntä.

Joulun taikaa

Nämä saksanpähkinät on kerätty pihapuusta eteläisessä Saksassa. Saimme ne tuliaiseksi kasvattajilta itseltään.

Hyvää joulumieltä ja joulun taikaa kaikille lukijoille! Joulussa on sekin mukava puoli, että ihan kohta sen jälkeen alkaa virallisesti k-e-v-ä-t-k-a-u-s-i 🙂

Tietoa kirjoittajasta

Pihatontun päiväkirja

Pihatontun päiväkirjassa havainnoinnin kohteena on kallioinen esikaupunkipiha kuivahkon kangasmetsikön kupeessa Etelä-Suomessa. Havukasvivaltaisella pihalla sijaitsee myös kompakti hyötytarha kääpiöomenapuineen, marjapensaineen ja yrtteineen. Pihatonttu nauttii pihalla oleilusta, istutuskokeiluista ja kasvun seuraamisesta. Haaveena on oppia lisää villivihanneksista ja kompostoinnista. Pihatontun unelmapuutarha on luonnonläheinen. Päiväkirja kuvaa tyypillisen innokasta kotipuutarhuria, jolla on lähtökohtaisesti enemmän intoa kuin tietotaitoa.

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This