Valitse sivu

Syyskukkia

Syyskukkia

Syksy tekee tuloaan ja puutarha alkaa pikku hiljaa valmistautua talvilevolle. Onneksi kukkailoa riittää yhä. Jos pihasta ei löydy pitkälle syksyyn kukkivia myöhäiskesän perennoja, voi kukkaisaa tunnelmaa jatkaa erilaisilla syysistutuksilla.

Nuupahtaneita kesäkukkaistutuksia on helppo päivittää muutamalla syyskasvilla. Vaihda ränsistyneet kesäkukat koristekaaleihin, kukonharjaan, syklaameihin,  pallokrysanteemiin tai vaikka callunoihin. Omissa kesäkukkaruukuissani jatkoaikaa saivat erilaiset koristeheinät, keijunkukat, muratit, hopeaputous ja lankaköynnökset.

Myös osa yrteistä kestää yllättävän pitkään, kuten rosmariini ja hopeanharmaa curry-yrtti. Varsinaisesti curry-yrtti onkin koristekasvi ja vähään tyytyväinen. Se selviää hyvin myös kaatosateessa avotaivaan alla, se tuli todistettua tänä kesänä.

Pallokrysanteemien värikirjo on mukavan monipuolinen, sävyjä löytyy varmasti jokaiseen makuun. Ja vaikka nämä kookkaat syyskukat on näyttäviä jo kaukaa katsottuna, kannattaa kukintaa tarkastella myös ihan läheltä. Yksittäiset pienet kukat ovat ihan huikean kauniita!

Pallokrysanteemit sopivat sekä romanttiseen tyyliin että pelkistettyyn moderniin linjaan. Rottinkinen kori tai suoraviivainen suojaruukku muuttavat kasvin ilmettä ja viimeistelevät ulkoasun.

Jos syksyinen ruukkuistutus sijaitsee katoksen suojassa, iloa riittää hyvinkin pitkään. Kukat jatkavat loistoaan, kunhan niitä muistaa hoitaa. Lannoita säännöllisesti, kastele tarpeen mukaan ja poista kuihtuvia kukkia ja lehtiä sellaisia huomatessasi.

Sitten vain istumaan mukavasti aitiopaikalle ja nauttimaan syksyn väreistä ja tunnelmasta!

Tietoa kirjoittajasta

Marian hyötytarhassa

Marian hyötytarhassa kokeillaan, kokataan ja kuvataan. Viherpeukaloiden blogin vieraskynäilija on innokas kotipuutarhuri, joka haluaa ruokkia perheensä luomusti ja opettaa lapsilleen kasvun ihmeitä. Rakkaan harrastuksen äärellä ollaan pilke silmäkulmassa ja opitaan usein kantapään kautta. Maria kirjoittaa arjen iloista myös Kanelia ja kardemummaa –blogiin.

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This