Taimien siirto suurempiin ruukkuihin ja kokkailua chileistä

Moi kaikille! Toivottavasti kuumasta paahteesta huolimatta kasvit voivat hyvin ja puutarhat vihertää sekä tuottaa satoa. Meidän parvekkeella chilit voivat erinomaisesti ja kypsiä hedelmiä on saatu jo omaan sekä lähipiirin käyttöön.

Heinäkuun alussa siemenestä kasvatetut taimet alkoivat olla jo tarpeeksi suuria siirrettäväksi isoihin altakasteluruukkuihin.

Viimeisetkin taimet pääsivät suuriin ruukkuihin. Jalapa, Aji Norteno ja Starflame. 

Pohjalle laitoimme tuttuun tapaan ruukkusoraa ja loput ruukusta täytimme tuoreella mullalla, jättäen keskelle pienen kolon taimelle. Lopuksi vielä kunnon kastelu.

Voilá!

 

Nyt kun tuoretta chiliä saa suoraan parvekkeelta, niin on tullut kokkailtua paljon erilaisia chiliruokia.

Tässä valmistuvat herkulliset kastikkeet tortilloille. Tuoretta, värikästä ja terveellistä!

Guacamolen ja tomaattisalsan tekoa.

 

Käytimme salsan tekoon Piriziä ja Apachea.

Piriz sopii erinomaisesti salsakastikkeisiin raikkaan ja hedelmäisen makunsa vuoksi. Tällä kertaa oli vain yksi kypsä valmiina, joten laitoimme kaveriksi yhden Apachen.

Valmis päivällinen

Valmistamiemme salsojen maku ja tulisuusaste vaihtelee aina kerta kerralta. Tällä kertaa siitä ei tullut niin tulinen kuin yleensä. Maukkain salsa tulee makeista kirsikkatomaateista. Valmistamme sen usein tällaisella ohjeella:

 

pari kourallista kirsikkatomaatteja/ pari isoa tomaattia

1 sipuli

chiliä maun mukaan

kourallinen tuoretta korianteria

puolikkaan limen mehu

loraus oliiviöljyä

1 tl punaviinietikkaa

ripaus suolaa ja pippuria

 

Pilko tomaatit, sipuli, chilit ja korianteri mahdollisimman pieneksi silpuksi. (Mitä terävämpi veitsi, sen helpompi pilkkoa!) Purista joukkoon limen mehu. Lisää oliiviöljy, punaviinietikka ja suola&pippuri. Tarkista vielä maku ja lisää tarvittaessa lisää suolaa. Nauti valmiista herkuista!

 

Seuraavaksi chilinkasvattajat täällä odottelee uusien, meille toistaiseksi tuntemattomien lajikkeiden tuottamia maistiaisia. Viime joulukuussa tekemällemme tuliselle chilikastikkeelle on tullut uusintatilauksia, joten sitä varmaankin keittelemme ennen seuraavaa postausta. Siihen asti helteiset heipat Espoosta!

Kirjoittanut Chilijutunjuuri Jätä kommentti

Bloggaaja

Chilijutunjuuri

Chilijutunjuurta on espoolaisen pariskunnan chilin kasvattamiseen syventyvä blogi. Heidi ja Johnny käyttävät lasitettua parveketta sekä harkinnan mukaan kasvatustilkkua Espoon puolarmaarissa. Kasvualustana on tähän asti ollut multa sekä altakasteluruukut. Nyt neljättä vuotta chilin lumoissa.

Jätä kommentti