Valitse sivu

Nyt nautitaan!

Nyt nautitaan!

Kesän paras osio on alkanut, puutarhan sato alkaa kypsyä. Ensimmäiset varhaisperunat herkuteltiin juhannuksena.

DSC_0021

Uusi tuttavuus, pyöreä, keskivahva chili ’Naranga’ punastelee kasvihuoneen lämmössä.

DSC_0009

Monikäyttöinen kesäkurpitsa on aloittanut satokauden anteliaasti.

DSC_9261

Viime vuonna kokeilin munakoison (’Moneymaker’) kasvatusta ensi kertaa siemenestä.

DSC_9456

Kylmänä kesänä puuha oli kuitenkin jokseenkin turhauttavaa ja satoa saatiin niukasti. Tänä vuonna oikaisin ja ostin valmiin taimen. Kaunista satoa on riittänyt mukavasti, joten taida suosiolla jättää munakoison esikasvatuksen tulevinakin vuosina muille.

DSC_9465

Salaatteja ja yrttejä on taas yli oman tarpeen. Juurekset ja minimaissit näyttävät lupaavilta.

DSC_9817

On kerrassaan mahtava fiilis, kun aterian ainekset löytyvät omasta puutarhasta. Viimeistään tässä vaiheessa unohtuvat toukokiireet, säämanailut ja puutarhurin satunnaisesti suustaan päästämät ärräpäät.

DSC_0043

Vielä kun eriväriset ja erikokoiset tomaatit saadaan kypsiksi, on todellakin aihetta juhlaan. Kasvihuoneessa kypsyvä puna-oranssijuovainen tomaatti ’Tigerella’ saa jo veden herahtamaan kielelle. Kaunis ja herkullinen Tigerella on kasvihuoneemme jokavuotinen kasvatti.

DSC_8685

Herkullista heinäkuun jatkoa!

Tietoa kirjoittajasta

Marian hyötytarhassa

Marian hyötytarhassa kokeillaan, kokataan ja kuvataan. Viherpeukaloiden blogin vieraskynäilija on innokas kotipuutarhuri, joka haluaa ruokkia perheensä luomusti ja opettaa lapsilleen kasvun ihmeitä. Rakkaan harrastuksen äärellä ollaan pilke silmäkulmassa ja opitaan usein kantapään kautta. Maria kirjoittaa arjen iloista myös Kanelia ja kardemummaa –blogiin.

3 Kommentit

 1. Leena örn

  Hei,
  Mikä on kikkasi kesäkurpitsan kasvattamisessa. En millään onnistu, ensin näyttää lupaavalta, mutta sitten alkavat ikään kuin mädäntyä kärjestä.
  Kasvatatko ne ulkona vai kasvihuoneessa?
  Yst. Leena

  Vastaa
 2. Varpu

  Samaa minäkin kyselen. Laatikossa tai ruukussa kasvatettuna sama ilmiö, 8- 10 senttiseksi kun kasvavat, päät alkavat mädäntyä.

  Vastaa
 3. Marian hyötytarhassa

  Hei Leena ja Varpu!

  Minullakin osa kesäkurpitsoista alkaa mätänemään päästä. Käsittääkseni ilmiö johtuu liiallisesta kosteudesta, jonka vuoksi kesäkurpitsan päässä oleva kukka (tai kukan tähteet) alkaa mädäntyä ja leviää siitä sitten koko hedelmään. Kannattaakin poistaa pienten kesäkurpitsojen kärjessä olevat kukat.

  Vastaa

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This