Valitse sivu

Hätäsempi juustokakku

Hätäsempi juustokakku

Kesälomat on tuhlailtu ja aika palailla sorvin ääreen. Tähän mennessä on kirjoiteltu chilin kasvattamiseen liittyvistä asioista, mutta koska sopivasti monsteri-nagan marjat kypsyivät samaan tahtiin vattujen kanssa, otetaan tähän väliin jauhopeukaloiden ja chilipäiden symbioosi. Siispä kakkuresepti, vähän hätäsempään makuun.

 

Mettävattuja!

Mettävattuja!

Monster Naga sopii loistavasti makeisiinKIN ruokiin lähes olemattoman maun takia. Tulta kyllä riittää...

Monster Naga sopii loistavasti makeisiinKIN ruokiin lähes olemattoman maun takia. Tulta kyllä riittää…

 

Tämä on olevinaan 8 hengen kakku. Totuus lienee jotain ihan muuta… sokerihiiri kiskaisee puol kakkua kapeisiin kasvoihin helposti illassa…

 

Pohja:

200 g Digestive-keksejä

100 g voita

 

Kaikki mitä tarvitset!

Kaikki mitä tarvitset!

Täyte:

300-400 g vadelmia (ykkösvaihtoehto: metsävadelmia –  jos äitimuori on käynyt keräämässä, kakkosvaihtoehto: puutarhavattuja ja kolmasvaihtoehto, samalla viimeinen oljenkorsi, eli puolalaisia pakastekorvikkeita)

1 reippaan kokoinen naga (hellyydellä ja rakkaudella kasvatettu)

½ sitruunan mehu

10 rkl tomusokeria

3 ½ tl liivatejauhetta (voi niitä lehtiäkin käyttää mutta ne tuntuu ällöltä)

200 g (1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa

250 g (1 purkki) Mascarponejuustoa

200 g turkkilaista jugurttia

1 tl vaniljasokeria (aitoa, sitä missä on mustia pilkkuja mukana)

 

Mitä tehdä:

Laita irtopohjavuoan (Ø 21-24 cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Sekoita kattilassa vadelmat, 3 rkl tomusokeria, silputtu naga ja sitruunamehu. Kuumenna keskilämmöllä n. 8 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.

Vaahdota mascarpone, lisää tuorejuusto ja jogurtti, vaniljasokeri ja loppu tomusokeri (7 rkl).

Sekoita joukkoon vadelma-nagasose ja pakkauksen ohjeen mukaan käsitelty liivate.

Kaada kakkuvuokaan ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

Ole taiteellinen ja koristele kakku vadelmilla. Nauti.

Piece of cake!!!

Piece of cake!!!

Miksi kakkuun on käytetty monster naga, johtuu siittä että kyseinen chilimarja on melkeinpä ilman mitään makua, mutta tulisuutta riittävästi. Näin ollen vattujen maku korostuu, juusto pehmentää polttoa ja tästä kombinaatiosta tulee makuhermoja kutkutteleva sinfonia… Jos kakun pohjaa haluaa tuunata, voi laittaa esimerkiksi nagamorich-jauhetta, jolloin jauheesta tuleva poltto tulee ensin, tämän jälkeen vadelmainen maku ja viiveellä monster naga tulee kutittelemaan.

Tietoa kirjoittajasta

Monster Naga

Bloggaajanimen taakse kätkeytyy hieman alle 4-kymppinen tatuoitu karvanaama, joka armeija-aikoina hörähteli soveltuvuuskokeiden kysymyksille ”Harrastatko hortonomiaa?” ja ”Oletko koskaan miettinyt perustavasi kukkakauppaa?” Kukista on kokemusta lähinnä kaktusten ja ostettujen ruusupuskien muodossa, mutta muutamia vuosia taaksepäin alkoi innostus chilien kasvattamiseen muutamalla kaverilta saadulla siemenellä. Sittemmin harrastus on lähtenyt hieman lapasesta... Yritän blogissani kertoa, niin kasvattamisesta siemenistä kasveiksi, kasveista viidakoksi, kuin itse chili-marjojen jatkojalostuksesta ruuaksi ja juomaksi. Mukana kertomuksissa, niin sisällä kasvatettavat ruukkukasvit, kasvihuoneen eläjät, kuin myös ulkosalla kasvimaalla tapahtuva kasvattaminen. VAROITUS: chilit aiheuttavat riippuvuutta ja pitemmällä käytöllä saattaa olla arvaamattomia seurauksia!

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This