Valitse sivu

Syksyn värejä

Syksyn värejä

IMG_0022

Lämmin syksy on pitänyt kesäkurpitsan kasvua ja kukintaa yllä. Luulin jo viime viikolla korjanneeni vihoviimeisen sadon, mutta vielä vaan olen bongannut kasvuston seasta komeita keltaisia kukkia. Näistä ei uskoakseni ehdi enää kehittyä mitään, joten herkulliset kukat on voinut hyödyntää sellaisenaan. Kukan voi lisätä melkein mihin tahansa ruokaan. Kannattaa silti aina ensin kurkistaa kukan sisälle, että se on sieltäkin puhdas. Friteerattuina tai öljyssä paistettuina niistä saa suussa sulavia herkkuja. Netistä löytyy ohjeita.

Kesakurpitsa_kukka

Ehkä jo kesän viimeinen

Kasvispannu

Helppo ja nopea kasvispannu

Chilipaprikat_HotBanana- ja HotCarrot

Chilipaprikat Hot Banana ja Hot Carrot ovat hyvällä mallilla – sisälle nosto ja mullan kuivahtaminen pistivät kypsymiseen vauhtia

Tomaatti2

Chilipaprikat ja tomaatti jatkavat kypsymistään sisätiloissa ikkunan vieressä. Chilejä ei juuri enää tarvitse kastella, sillä mullan kuivahtaminen on vain hyväksi sadon kypsymiselle. Tomaattia olen kastellut edelleen, joskin vähemmän kuin kesällä.

Viinikoynnos_ala

Viiniköynnöskin punertaa

Viinikoynnos_yla

Ylhäällä vielä vähän vihreää

 

Orapihlaja_marjat

Orapihlajan marjat väriläiskinä

Ole_hyva

Naapurustossa kriikunoita jaossa

 

Tämänhetkinen harmaa sadekeli on hyvä hetki pohtia, miltä haluaa puutarhansa näyttävän keväällä kun lumet sulavat. Juuri nyt on nimittäin aika istuttaa sipulikukat ja luoda alkukevään väriloisto. Syksy on myös mitä parhainta perennojen istutusaikaa, sillä lämpimässä ja kosteassa maassa juurtuminen onnistuu hyvin, jolloin keväällä kasvilla on käytössään kaikki energia kasvuun ja kukoistukseen. Olisiko ensi kevät pinkki, punainen, valkoinen, sininen, lila, oranssi vai roosa?

Kevään uusista väreistä voi haaveilla vaikka täällä: https://www.viherpeukalot.fi/?s=12&id=120&opt=Syksyll%E4+istutettavat+sipulikasvit

 

Tietoa kirjoittajasta

Pihatontun päiväkirja

Pihatontun päiväkirjassa havainnoinnin kohteena on kallioinen esikaupunkipiha kuivahkon kangasmetsikön kupeessa Etelä-Suomessa. Havukasvivaltaisella pihalla sijaitsee myös kompakti hyötytarha kääpiöomenapuineen, marjapensaineen ja yrtteineen. Pihatonttu nauttii pihalla oleilusta, istutuskokeiluista ja kasvun seuraamisesta. Haaveena on oppia lisää villivihanneksista ja kompostoinnista. Pihatontun unelmapuutarha on luonnonläheinen. Päiväkirja kuvaa tyypillisen innokasta kotipuutarhuria, jolla on lähtökohtaisesti enemmän intoa kuin tietotaitoa.

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This