Chilinkasvattajan talvi

Hei taas kaikki lukijat. Toivottavasti syksy ja alkutalvi ovat menneet mukavasti, eikä viherpeukkuilijoilla ole käynyt aika liian pitkäksi. Oma chilisatomme valmistui loppuun lokakuun aikana siirrettyämme kasvit sisätiloihin. Habaneroa ja nagaakin tuli valtavat määrät, piriziä olisimme toivoneet hieman runsaammin. Pienempi ruukku tietysti vaikutti sadon määrään, joten ensivuodeksi hankimme lisää isoja ruukkuja.

Sadonkorjuuta

Sadon korjattuamme leikkasimme talvehtimista varten kasveista melkein kaiken vihreän pois. Jätimme oksiin haarakohtia, mistä kasvi alkaa keväällä tuottaa uutta kasvustoa. Myöhemmin saimme tietää että juuripaakkuakin tulisi pienentää huomattavasti ja siirtää pienempään astiaan talven ajaksi. Juuripaakun ja karsitun kasvin pitäisi olla suhteessa samankokoiset. Jos juuret ovat liian suuret, kasvi pystyy ottamaan vettä enemmän kuin kykenee haihduttamaan vähäisillä lehdillään ja pahimmillaan saattaa jopa kuolla.

Chilejä talvehtimassa omakotitalon kellarikäytävässä noin 10 asteessa

Pääsimme käyttämään herkullista satoamme myös joululahjojen valmistukseen. Keitimme kahta erilaista chilikastiketta, pullotimme hienoihin vanhan ajan lasipulloihin ja pakkasimme lahjaksi ystäville ja perheelle.

Erittäin tulista chilikastiketta ja sweet chiliä

Palataan seuraavan kerran keväämmällä, kun alamme suunnittelemaan kesän kasvatusprojekteja.

Kirjoittanut Chilijutunjuuri Jätä kommentti

Bloggaaja

Chilijutunjuuri

Chilijutunjuurta on espoolaisen pariskunnan chilin kasvattamiseen syventyvä blogi. Heidi ja Johnny käyttävät lasitettua parveketta sekä harkinnan mukaan kasvatustilkkua Espoon puolarmaarissa. Kasvualustana on tähän asti ollut multa sekä altakasteluruukut. Nyt neljättä vuotta chilin lumoissa.

Jätä kommentti