Valitse sivu

Kuvankaunis narsissi

Kuvankaunis narsissi

Hauskaa pääsiäistä kaikille!

Keltaiset narsissit ovat tärkeä osa pääsiäisen viettoa ympäri Suomea. Narsissi ei kuitenkaan ole alkuperäinen pääsiäiskukka, vaan sitä ennen käytössä oli Välimeren itäosista kotoisin oleva valkoinen madonnanlilja, Lilium candidum. Madonnanlilja symboloi puhtautta ja neitsyt Mariaa. Narsissin kukinta osuu Pohjois-Euroopassa paremmin pääsiäiselle, ja sen vuoksi Narsissi on vakiinnuttanut paikkansa käytetyimpänä pääsiäiskukkana.

Kuvankaunis narsissi

Pirteän värinen kevätkaunistus on saanut nimensä usein niin traagisesta kreikkalaisesta mytologiasta, jossa Narkissoksen kuolemaa ymmärtäneet ja säälineet henkivallat muuttivat hänet keltavalkoiseksi kukaksi (Narcissus poeticus). Kuvankauniin Narkissoksen tarusta on useampia versioita, joissa onneton rakkaus näyttelee pääosaa. Ei ihme, että elämän kauniimpia sävyjä edustavat henkivallat päättivät luoda onnettoman tilalle onnellista! Pääsiäisiloa! 😊

Narcissus

Tietoa kirjoittajasta

Viherpeukalot

Esittelemme blogissamme uusia tuttavuuksia ja vanhoja hyväksi koettuja lajeja. Annamme myös puutarhavinkkejä, joiden toivomme auttavan sinua puutarhan suunnittelussa ja toteutuksessa.

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This