Valitse sivu

Pihasuunnittelua osa 5 – Kesäkukat

Pihasuunnittelua osa 5 – Kesäkukat

kesä_istutus

Kesäkukkien valitseminen taitaa olla pihasuunnittelun viimeisin työvaihe, jonka avulla pitäisi olla jo aika valmis paketti kasassa. Kukat ja kukkaistutukset antavat pihalle sen kuuluisan viimeisen silauksen, pisteen i:n päälle.

Sitä voi pitää hyvänä ja huonona asiana, että nimensä mukaisesti kesäkukat kestävät yleensä vain yhden kesän pihalla. Homma on siis vastassa joka vuosi, mutta se myös tarkoittaa sitä, että jokainen kesä voi valita mieleisensä kukat koristamaan pihaa. Yleensä kesäkukista tulee ainakin minulle mieleen valtavana röykkiönä riippuvat petuniat ja muut amppelikasvit. Mutta kesäkukkia kannattaa hankkia myös muihinkin istuksiin ja yhdistellä niitä rohkeasti vaikkapa hieman ”rouheampaan materiaaliin” kuten heiniin tai vaikkapa tuivioihin.

Ruukkuistutuksissa kannattaa myös kiinnittää huomiota itse ruukkuihin. Mitä isompi ruukku, sitä näyttävämmän istuksen voi saada aikaan. Tietenkin pieniinkin ruukkuihin saa hienoja istuksia, mutta sitten niitä kannattaa varata useampia ja ripotella esimerkiksi ympäri pihaa. Itse olen halunnut suhteellisen isot kesäkukkaistukset lähelle pääovea. Ikään kuin toivottamaan tervetuloa vieraille.

tynnyri_istutus

Helpoimmalla pääsee jos ostaa suoraan valmiiksi paketoituja kesäkukka-lajitelmia. Muita hyviä ja helppohoitoisia kesäkukkia ovat muun muassa Marketat, Pikkupetuniat, Neilikat, Orvokit ja Verenpisarat muutamia mainitakseni.

lilja_istutus

Liljojen heräämistä odotan yleensä kuin kuuta nousevaa. Eikä turhaan. Korkeina kasveina liljoja on myös kiva yhdistellä lisukekasveihin kuten murattiin tai lumihiutaleeseen, jotka kasvavat ruukusta yli tehden istutuksesta runsaan näköisen.

Toivon, että saitte pihasuunnitteluun ideoita ja inspiraatiota näiden viiden pihasuunnittelujuttuni perusteella.

Suunnittelun ja toteuttamisen riemua!

 

Tietoa kirjoittajasta

Heidi Roth

Minun nimeni on Heidi ja kirjoitan tänne Viherpeukaloiden blogiin puutarhaan liittyvistä aiheista, Heidin kesästä. Olen kahden lapsen äiti, kirjailija, markkinointiviestinnän ammattilainen, mediatuottaja, sekä kaiken näiden lisäksi innokas puutarhanlaittaja. Mielestäni kauniin pihamaan pitää olla puhdasta zeniä eli sellaisen näköinen, että silmä lepää ja mieli rauhoittuu. Luomuruoka omasta maasta on parhainta mitä tiedän. Ostimme kahdeksan vuotta sitten omakotitalon Nurmijärveltä peltojen ja metsien keskeltä. Talo oli hyvässä kunnossa, mutta pihalla ei ollut kuin nurmikko. Vuosi vuodelta olemme laittaneet pihaa omanlaiseksemme ja se näyttääkin olevan loputon suo...

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Pin It on Pinterest

Share This